Er is niets lekkerder dan deze kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas. Omhuld met knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper worden ze eerst gebakken. Vervolgens worden deze sappige vleugeltjes besmeerd met een Parmezaanse knoflookbotersaus en opnieuw gebakken voor de ultieme perfectie van kippenvleugels.
Als je net als ik een kippenvleugelliefhebber bent, moet je dit recept toevoegen aan je kippenvleugelrepertoire. Makkelijk, lekker en ideaal voor een snelle avondmaaltijd of als heerlijke borrelhap. Ik garandeer dat je deze knapperige, in de oven gebakken kippenvleugels vaker zult maken.

 

Deze vleugeltjes zijn een echte publiekstrekker. De combinatie van knoflook en Parmezaanse kaas is de ultieme, waardoor deze vleugels superlekker zijn. Ideaal als aperitiefhapje of als maaltijd voor je gezin. Je kunt eigenlijk niet fout gaan als je deze kippenvleugeltjes serveert.
De vleugels worden in de oven gebakken in plaats van gefrituurd en krijgen een mooi krokant laagje door de olijfoliemarinade en de knoflookbotersaus.

Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas

 

Ingrediënten:

 

Kippenvleugeltjes, ik heb in dit recept ongeveer 2 kilo vleugels gebruikt. Kipborrelhapjes heten ze tegenwoordig in de supermarkten.
Voel je vrij om vleugeltjes of kleine kipkluifjes of een combinatie van beide te gebruiken. Bevroren vleugels zijn ook oké. Laat ze gewoon een nacht in de koelkast ontdooien.
Zorg er indien mogelijk voor dat je vleugels kiest die redelijk dezelfde grootte zijn, zodat ze in hetzelfde tempo gaar worden.

Specerijen, gebruik een combinatie van knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder, zout en peper om de kippenvleugels op smaak te brengen voordat je ze bakt.

Boter en olijfolie wordt voor de saus gebruikt. Ongezouten of gezouten boter werkt, pas gewoon het zout aan dat je aan de kruidencombinatie toevoegt.
De combinatie van olijfolie en boter zorgt voor een romige, rijke saus.
Versgeraspte knoflook smaakt echt het lekkerst.
Gebruik versgeraspte Parmezaanse kaas voor de beste kaassmaak. Blijf uit de buurt van houdbare Parmezaanse kaas.
Als je Parmezaanse kaas niet kunt vinden, zullen Gran Padano of Parmigiano Reggiano goed werken als vervangers.

 

Nog meer recepten voor kippenkluifjes:

 

Kipvleugels met citroen en peper
Hete kipkluifjes Nashville-Style
Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus
Spaanse gefrituurde kipkluifjes
Koreaanse pittige kipkluifjes
Pikante kipkluifjes
Buffalo style kipkluifjes
Kipkluifjes met pittige zoete saus, pinda’s en koriander
Cola kipkluifjes

 

Tips:

 

Dep de vleugels wel van tevoren droog met keukenpapier. Hierdoor worden ze knapperig in de oven.

Serveer er een lekkere koolsalade bij.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Kippenvleugeltjes met knoflook en Parmezaanse kaas: