Deze cola kipkluifjes zijn de lekkerste kluifjes die je ooit gegeten hebt. Ik had nog een blikje cola liggen die bijna over datum was. Zo ben ik op het idee gekomen om deze cola kipkluifjes te maken. Lekker pittig door de gerookte paprikapoeder en chipotle.
Mals, sappig vlees omhuld met een plakkerige, glanzende saus. Deze kipkluifjes zijn eenvoudig te maken en ongelooflijk lekker. Als je op zoek bent naar een gerecht waar je je vingers bij af kunt likken en toch gemakkelijk te maken bent, dan is dit recept iets dat je moet proberen!

 

Cola

 

In wezen zijn het kippenvleugels gegaard in de oven en afgelakt met een saus gemaakt van cola, sojasaus, aromaten en kruiden. Wanneer dit wordt ingekookt, wordt de vloeistof dik, glanzend en sticky. Het bedekt de kluifjes met een smakelijk laag met een uitgebalanceerde zoet-hartige en aromatische smaak.
Je kunt voor dit recept Coca-Cola, Pepsi of een ander soort cola maken. Er zal niet veel verschil in smaak zijn.
Welk merk je ook gebruikt, zorg ervoor dat je de originele versie gebruikt (geen diet, light of zero cola), aangezien het suikergehalte een belangrijk onderdeel van het gerecht is.

 

We weten allemaal dat frisdrank niet goed is voor je gezondheid. Onder normale omstandigheden is er nooit frisdrank in mijn huis te vinden. Beschouw deze cola kipkluifjes als een eenmalige traktatie, net zoals deze Fried chicken, Spaanse gefrituurde kipkluifjes of Buffalo style kipkluifjes.

 

Ik heb geprobeerd wat leuke feiten over dit gerecht te vinden, zoals wie het heeft uitgevonden, maar ik denk dat men er nog niet uit is. Enkele van de genoemde (voor de hand liggende) kanshebbers zijn de Chinezen, de Taiwanezen en de Amerikanen. Afgezien van de herkomst weet ik zeker dat deze vleugels heerlijk zijn om je vingers bij af te likken.

 

Kipkluifjes

 

Ik heb die kipkluifjes oftewel kip borrelhapjes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kippenvleugels of kipdrumsticks gebruiken. Houdt voor de kipdrumsticks een langere baktijd aan.
Hoewel dit gerecht oorspronkelijk populair werd gemaakt met kippenvleugels, kun je het gerust vervangen door kippenbouten, dijen (met vel), enz. In dit geval moet je ze een paar keer inkerven voor een betere opname van de smaak. Verleng ook de bereidingstijd met ongeveer 5 minuten.

 

 

Recept Cola kipkluifjes: