Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook deze Buffalo style kipkluifjes. Ik noem het Buffalo style, want meestal worden deze chicken wings gefrituurd en daarna gerold in een specerijenmix. Maar ik heb ze gegaard in de oven, ze zijn dus iets gezonder dan dat ze gefrituurd worden. Wel serveer ik er volgens Amerikaanse traditie een bleu cheese dip en selderijstengels bij.

 

Kipkluifjes

Buffalo style kipkluifjes

Lekker als borrelhap op een feestje of zaterdagmiddag maaltje. Ik weet zeker als je deze schaal op tafel zet, dat deze kipkluifjes in no-time op zijn. Manlief is niet zo gek op blauwe kaas, maar deze saus dipt hij toch echt lekker weg. De selderijstengels zijn ook erg lekker met de dip.
Ik gebruik de gehalveerde kipkluifjes – ook wel kipborrelhapjes – voor dit gerecht.

 

Ik heb Sriracha saus gebruikt in de marinade, dit is een pittige rode peper saus. Als je dat niet kan vinden, gebruik dan bijvoorbeeld sambal. Als je niet van al te pittig houdt, doe dan een eetlepel in de marinade in plaats van twee (de pittigheid valt wel mee hoor).
Ben groot liefhebber van gerookte paprikapoeder, die geven een lekker rooksmaakje aan het eten. Je vind deze specerij in de grotere supermarkten, meestal in een mooi rood blikje. Let wel op! Er is een pikante en een mildere (dulce) variant van deze paprikapoeder. De pikante is wel erg spicy. Ik gebruik meestal de milde poeder.
Roquefort is een goede kaas voor de blauwe kaas dip. Deze heeft lekker veel smaak en verkruimelt goed.

 

Wat eten we erbij?

 

Als je dit als maaltijd wilt serveren, maak er dan een lekkere koolsla bij.

 

 

Recept Buffalo style kipkluifjes: