Krokante viswraps

Krokante viswraps

Serveer deze krokante viswraps met zachte tortilla’s en koolsla voor een leuk en lekker doordeweeks diner. Vistaco’s zijn een rage, maar ik heb iets beters: krokante vis verpakt in een tortilla! De vis wordt gepaneerd en gebakken, een snelle en pittige koolsla wordt gemaakt en alles wordt verpakt in een tortilla. En deze wraps kan […]

Groene asperges met zalm en daslooksaus

Groene asperges met zalm en daslooksaus

Dit lenteachtige recept combineert verse groene asperges, aromatische verse daslook en een gerookte zalmfilet tot een heerlijk gerecht. Asperges en daslook zijn een voorbode van de lente. Hier worden ze vergezeld van een heerlijke malse zalmfilet. Deze Groene asperges met zalm en daslooksaus is een makkelijk voorgerecht dat makkelijk aan te passen is als hoofdgerecht. […]

Krokante chili kipburger

Krokante chili kipburger

Ik mocht het nieuwste kookboek Even More Basics to Brilliance van Donna Hay ontvangen. Hierin staan fantastische basisrecepten, waarmee je dan weer heerlijke andere gerechten kunt maken. Zo ook een recept voor knapperige chili olie, die dan weer gebruikt wordt voor o.a. een krokante chili kipburger. Ik heb deze heerlijke kipburger gemaakt en het goede […]

Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Ik ben helemaal weg van deze Caesar sandwiches met gegrilde kip! Ze zijn zo sappig en smaakvol, rokerig en eenvoudig. De caesardressing is supermakkelijk te maken in een keukenmachine of met een staafmixer. Perfect voor een snel zomerdiner! Je kunt de kip ook grillen op de barbecue. Dit broodje gegrilde kip met Caesar salade is […]

Pistoletje Indische kipgehaktballetjes

Pistoletje Indische kipgehaktballetjes

We houden van gehaktballetjes en we houden van lekkere broodjes. Daarom was het slechts een kwestie van tijd voordat dit pistoletje Indische kipgehaktballetjes ontstaan is. Mijn favoriete Indische keuken op een broodje. Ben jij ook zo dol op goed belegde broodjes? Probeer dan dit pistoletje met de unieke combinatie van hartige, zoute, pittige smaken en […]

Balkenbrij burger met atjar

Balkenbrij burger met atjar

Ik heb een heel bijzonder broodje voor jullie, namelijk deze balkenbrij burger met atjar. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op de Indonesische keuken. Dit komt door onze vader, die regelmatig een Indische rijsttafel voor het hele gezin plus aanhang maakte. Je vindt daarom ook diverse Indonesische recepten van hem op de site. […]

Pittige cheddar kaasdip

Pittige cheddar kaasdip

Deze heerlijke pittige cheddar kaasdip met Sriracha kan worden gebruikt om sandwiches op smaak te brengen, als spread voor crackers of rauwkost. Deze kaasdip is de beste! Het is kaasachtig, pittig (zo pikant als je wilt) en smeerbaar. Het is een soort spread die gemaakt wordt met fijn geraspte cheddar, verse roomkaas, mayonaise en een […]

Carpaccio bonbon met ei

Carpaccio bonbon met ei

Een carpaccio bonbons is altijd lekker op een feestelijk dinertje. Ik heb nu een carpaccio bonbon met ei gemaakt. En de sla erin heb ik aangemaakt met een truffeldressing, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Erop een dotje truffelmayonaise en een lepeltje zwarte knoflook parels. Dit is een makkelijk te maken, lekker en verrassend gerechtje om te […]

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

Ik heb toch een feestelijk voorgerechtje voor jullie. Namelijk een zalmbonbon gevuld met zalmsalade. Een plaatje om te zien en een luxe gerechtje wat je kunt serveren als voorgerecht, brunch of lunch tijdens een feestelijk etentje thuis. De vulling bestaat uit een zelfgemaakte zalmsalade gemaakt van warm gerookte zalm. Superlekker en helemaal niet moeilijk om […]

Loaded fries met shoarma kipstukjes

Loaded fries met shoarma kipstukjes

Loaded fries met shoarma kipstukjes: twee woorden die samen de droom van elke frituurliefhebber waarmaken. Dit heerlijke genot, afkomstig uit de wereld van de fusion-keuken, combineert het comfort van knapperige frietjes met het rijke, kruidige aroma van de kip. Oorsprongsverhalen gaan terug naar verschillende culturen die probeerden hun frieten op te vrolijken, maar één ding […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden