Witlofsalade met appel en kaas

Witlofsalade met appel en kaas

Deze witlofsalade met appel en kaas is een klassieker. Fijngesneden witlof met blokjes appel, kaas, verse kruiden en een crunchy topping. Een recept dat snel en makkelijk te maken is, staat binnen 10 minuten op tafel. En tegelijkertijd is het heerlijk fris en vrolijk om te zien met al die kleuren. Dit is de salade […]

Mexicaanse maïssalade esquites

Mexicaanse maïssalade esquites

Esquites is een van de meest populaire streetfood in Mexico. Ze zijn heerlijk en staan bijna altijd op tafel bij feestjes met vrienden en op verjaardagsfeestjes. Je zou het van verse maïs kunnen maken, maar uit blik is iets makkelijker en sneller. De authentieke Mexicaanse maïssalade esquites wordt meestal in een bekertje of kommetje geserveerd […]

Turkse broodje met visköfte

Ik mocht het kookboek Karsu’s Kitchen ontvangen en heb daaruit dit heerlijke Turkse broodje met visköfte gemaakt. In het boek van Karsu heet dit gerecht Balik köftesi oftewel gegrilde visballetjes. Het recept komt met een mooi verhaal over haar moeder die in de jaren 70 met een Volkswagenbusje op vakantie ging naar Turkije. Onderweg stopten […]

Pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus

Pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus

Zet het vuur hoger! Deze pittige kipdijfiletburgers met gochujangsaus, wachten op jou! Lekkere pittige kipdijfilets in een burgerbroodje voor de ultieme smaakexplosie. Soms wil je het beste van twee werelden – je hebt zin in kip, maar je wilt een burger – hier is je antwoord! We houden van koken met kipdijfilets en er burger […]

Dubbeldikke sandwich

Dubbeldikke sandwich

Ik had aardig wat vleeswaren, kaas en brood over van een familielunch bij ons thuis. En ik had vandaag grote trek, daarom heb ik deze goddelijk lekkere dubbeldikke sandwich voor mijzelf gemaakt. Een eenvoudig en heerlijk recept voor een sandwich met heel veel beleg erop, waardoor dit broodje naar een hoger niveau van smakelijkheid wordt […]

Zelf tartaarsaus maken

Zelf tartaarsaus maken

Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]

Slawraps met spicy kipstukjes

Slawraps met spicy kipstukjes

Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.   Kip   Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]

Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een […]

Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes

Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes

Pff, wat is het warm hè? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb geen zin om lang in die warme keuken te staan. Daarom maak ik vandaag een makkelijk gerecht, waarbij alleen maar de paste gekookt hoeft te worden. De rest is wat snijwerk en je hebt een heerlijke maaltijd in […]

Broodje met Bulgogi speklapjes

Broodje met Bulgogi speklapjes

Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar er wordt ook wel varkensvlees voor gebruikt. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd, het is namelijk behoorlijk pikant. Ik heb met de saus een broodje met bulgogi speklapjes geworden. Een broodje waar jij je vingers bij aflikt, zo lekker! Deze speklapjes zijn ook […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden