Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Broodje gegrilde kip met Caesar salade

Ik ben helemaal weg van deze Caesar sandwiches met gegrilde kip! Ze zijn zo sappig en smaakvol, rokerig en eenvoudig. De caesardressing is supermakkelijk te maken in een keukenmachine of met een staafmixer. Perfect voor een snel zomerdiner! Je kunt de kip ook grillen op de barbecue. Dit broodje gegrilde kip met Caesar salade is […]

Pistoletje Indische kipgehaktballetjes

Pistoletje Indische kipgehaktballetjes

We houden van gehaktballetjes en we houden van lekkere broodjes. Daarom was het slechts een kwestie van tijd voordat dit pistoletje Indische kipgehaktballetjes ontstaan is. Mijn favoriete Indische keuken op een broodje. Ben jij ook zo dol op goed belegde broodjes? Probeer dan dit pistoletje met de unieke combinatie van hartige, zoute, pittige smaken en […]

Balkenbrij burger met atjar

Balkenbrij burger met atjar

Ik heb een heel bijzonder broodje voor jullie, namelijk deze balkenbrij burger met atjar. Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op de Indonesische keuken. Dit komt door onze vader, die regelmatig een Indische rijsttafel voor het hele gezin plus aanhang maakte. Je vindt daarom ook diverse Indonesische recepten van hem op de site. […]

Pittige cheddar kaasdip

Pittige cheddar kaasdip

Deze heerlijke pittige cheddar kaasdip met Sriracha kan worden gebruikt om sandwiches op smaak te brengen, als spread voor crackers of rauwkost. Deze kaasdip is de beste! Het is kaasachtig, pittig (zo pikant als je wilt) en smeerbaar. Het is een soort spread die gemaakt wordt met fijn geraspte cheddar, verse roomkaas, mayonaise en een […]

Carpaccio bonbon met ei

Carpaccio bonbon met ei

Een carpaccio bonbons is altijd lekker op een feestelijk dinertje. Ik heb nu een carpaccio bonbon met ei gemaakt. En de sla erin heb ik aangemaakt met een truffeldressing, pijnboompitjes en Parmezaanse kaas. Erop een dotje truffelmayonaise en een lepeltje zwarte knoflook parels. Dit is een makkelijk te maken, lekker en verrassend gerechtje om te […]

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

Zalmbonbon gevuld met zalmsalade

Ik heb toch een feestelijk voorgerechtje voor jullie. Namelijk een zalmbonbon gevuld met zalmsalade. Een plaatje om te zien en een luxe gerechtje wat je kunt serveren als voorgerecht, brunch of lunch tijdens een feestelijk etentje thuis. De vulling bestaat uit een zelfgemaakte zalmsalade gemaakt van warm gerookte zalm. Superlekker en helemaal niet moeilijk om […]

Loaded fries met shoarma kipstukjes

Loaded fries met shoarma kipstukjes

Loaded fries met shoarma kipstukjes: twee woorden die samen de droom van elke frituurliefhebber waarmaken. Dit heerlijke genot, afkomstig uit de wereld van de fusion-keuken, combineert het comfort van knapperige frietjes met het rijke, kruidige aroma van de kip. Oorsprongsverhalen gaan terug naar verschillende culturen die probeerden hun frieten op te vrolijken, maar één ding […]

Simpele witte koolsalade

Simpele witte koolsalade

De kinderen kwamen eten en ik had totaal geen inspiratie om te koken. Dat gebeurt niet vaak, maar deze keer wel. Doe iets simpels, zoals een hamburger bijvoorbeeld, zei manlief. Dus heb ik grote dikke en pittige hamburgers gemaakt. Erbij lekkere frieten uit de oven en deze simpele witte koolsalade. Nou dit was een groot […]

Oeuf mayonnaise

Oeuf mayonnaise

L’Oeuf Mayo oftewel Oeuf mayonnaise is een eenvoudige topper uit de Franse keuken. Het is bijna niet een recept te noemen, toch heb ik het uitgeschreven voor jullie. De eenvoud van dit gerecht is dan ook terug te brengen op pure ingrediënten. Die hebben maar heel weinig bereiding nodig om goed tot hun recht te […]

Smash burgers met uien

Smash burgers met uien

Overgewaaid uit Amerika, zijn we nu ook allemaal smash burgers aan het bakken. Ik heb nu ook smash burgers met uien gemaakt met producten uit onze eigen polder. Het vlees en de uien komen namelijk van lokale boeren, het zijn dus polder smash burgers geworden. Ongelooflijk lekker en zo gemakkelijk te maken. Dit is een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden