Ik mocht het nieuwste kookboek Even More Basics to Brilliance van Donna Hay ontvangen. Hierin staan fantastische basisrecepten, waarmee je dan weer heerlijke andere gerechten kunt maken. Zo ook een recept voor knapperige chili olie, die dan weer gebruikt wordt voor o.a. een krokante chili kipburger. Ik heb deze heerlijke kipburger gemaakt en het goede nieuws is dat ik dit recept mag delen met jullie.

Krokante chili kipburger

 

Krokante chili kipburger

 

Krokant gebakken kipdijfilets op een broodje met fijngesneden witte kool, lekker veel koriander en die heerlijke crispy chili olie, dit wil je proeven!
De kip wordt eerst een uurtje gemarineerd in een mengsel van Shaoxing rijstwijn, sojasaus en geraspte gember. Door deze marinade worden de kipdijfilets supermals en krijgen ze lekker veel smaak mee.
Dan wordt de kip gewenteld in een mengsel van bloem, maïzena en zout. Vooral de maïzena zorgt ervoor dat de kip superkrokant en knapperig wordt.

 

Kipburger of Broodje Kip?
De vraag is of het een kipburger of een broodje kip heet. Maar ik beschouw het als een burger omdat het op een burgerbroodje wordt geserveerd. Hoe zou jij het noemen?

 

Frituren

 

Volgens Donna moet de kip op middelhoog vuur gefrituurd worden. Maar dan krijg je een bleke kipburger, ik heb ze daarom op hoog vuur in hete olie gebakken.
Afhankelijk van je kookplaat duurde de mijne tussen de 6-8 minuten.
Haal de kip dan uit de olie en laat uitlekken en rusten op keukenpapier. Strooi gedurende deze tijd nog een snufje zout erover.

 

Meer heerlijke kiprecepten:

 

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus
Hete kipkluifjes Nashville-Style
Spaanse knoflook kip
Super krokante kiphaasjes
Slawraps met kipgehaktballetjes
Koreaanse pittige kipkluifjes
Pizza met Buffalo kip

 

Tips:

 

Hier* vind je het simpele recept van mijn crispy chili olie.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Krokante chili kipburger: