Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels

Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels

Heerlijke vis bereid op z’n Oosters. Deze miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is een prachtig gerechtje en helemaal niet moeilijk om te bereiden. Ik heb noedels gemaakt van een rode wortel. Natuurlijk kan je ook een oranje wortel gebruiken, maar ik had deze rode nog in de koelkast liggen. Als je geen spiralizer […]

Thaise Massaman curry met kip

Thaise Massaman curry met kip

Deze Thaise curry is pittig en rijk van smaak. Dus als je van spicy houdt, dan is dit echt iets voor jou. Natuurlijk kan je echt zo pittig of mild maken als je zelf wilt, gebruik dan meer of minder rode peper in het gerecht. De curry kan bereid worden met rund, lamsvlees, eend of […]

Rundvlees curry in kokosmelk

Rundvlees curry in kokosmelk

Deze rundvlees curry in kokosmelk is een lekkere kruidige en milde curry. Ik heb voor deze curry de rode curry poedermix gebruikt van Jonnie Boer. Deze is aardig pittig, dus gebruik er niet teveel van. Je kunt altijd nog kruiden toevoegen, maar er niet meer uithalen.   Deze curry is een stoofpot, je moet dus […]

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen

Tom Kha Kai is een Thaise romige en geurige soep met kokosmelk. Er kunnen nog allerlei soorten ingrediënten toegevoegd worden zoals paddenstoelen, bamboe, rode pepers en/of koriander. Kook er rijstnoedels in om er nog meer een gevulde maaltijdsoep van te maken. Deze Vegetarische Tom Kha Kai met paddenstoelen is een makkelijk en snel gerecht, ga […]

Versla jouw winterdip met deze antigriep mango mandarijn smoothie

Mango mandarijn smoothie

Versla jouw winterdip met deze antigriep mango mandarijn smoothie. Deze smoothie is niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel erg goed voor je. En zeg nou zelf, met dit kleurtje kan een grauwe dag toch niet meer stuk?   In de smoothie heb ik wat verse gember en kurkuma geraspt. Deze beide kruiden […]

Pittige en zoete Indische pulled beef

Pittige en zoete Indische pulled beef

Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]

Pindasoep met kip en prei

Pindasoep met kip en prei

Deze Pindasoep met kip en prei is een lekkere pittige en verwarmende soep op koude dagen. Maak de soep zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder sambal in te doen. Door de kipfilets op deze manier te garen (vuur uit en verder garen in de hete bouillon) krijg je een lekker mals stukje […]

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Noedels met gehakt, witte kool en broccoli

Deze noedels met gehakt, witte kool en broccoli is een smakelijk en redelijk snel gerecht. Je kunt er allerlei soorten groenten voor gebruiken, maar ik had toevallig nog een halve witte kool en broccoli liggen. Ook lekker met bijvoorbeeld rode paprika, paksoi, Chinese kool, etc. Je kunt hiervoor eiermie, mie of elk soort noedel gebruiken. […]

Noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps

Noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps

Gerechten uit een ‘bowl’ zijn momenteel heel populair. Vul een grote kom met een heerlijke kruidige bouillon en eenvoudige en pure ingrediënten. Neem groenten van het seizoen en maak er wat lekkers van. Deze noedelsoep met wortel, paddenstoelen en sugar snaps prikkelt je smaakpapillen en met zijn mooi gekleurde ingrediënten is het een lust voor […]

Teriyaki kabeljauw met bonensalade

Teriyaki kabeljauw met bonensalade

Vis is goed voor je, wij proberen het toch wel twee keer per week te eten. Niet goedkoop dat weet ik, maar koop anders de vis als deze in de aanbieding is. Van de week stond deze heerlijke Teriyaki kabeljauw met bonensalade op het menu.   Ik had deze bonensalade in mijn hoofd om te […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden