Punjabi curry van kip

Punjabi curry van kip

Tariwalla murgh is een Punjabi curry van kip. Het is een gerecht wat je niet snel op een menukaart van een Indiaas restaurant vindt. Dit omdat deze curry vooral thuis bereid wordt. Wij zijn gek op Indiase gerechten en ik wist dat ik deze curry moest proberen toen ik het eens voorbij zag komen op […]

Paksoi smoothie met ananas

Paksoi smoothie met ananas

Ik had nog een paksoi over … wat moet je ermee. Ik kan geen eten weggooien dus dan maar in een smoothie verwerken. Deze paksoi smoothie met ananas, gember en perensap is verbazingwekkend lekker geworden. Probeer het eens!   Paksoi   Paksoi (of pak-choi of bok choy) is eigenlijk een groene koolsoort. Oorspronkelijk komt deze […]

Gevlinderde kip met pindasaus

Gevlinderde kip met pindasaus

Deze gevlinderde kip met pindasaus is een recept van TV-chef Tom Kerridge. Nou mijn variatie dan op zijn Satay Chicken recept. Ik heb er een makkelijker versie van gemaakt, want met het recept van Tom ben je twee dagen bezig en heb je 34(!) ingrediënten nodig. Jullie vinden het toch niet erg hè dat ik […]

Saag Paneer

Saag Paneer

Tijdens ons etentje in het Indiase restaurant Moti Mahal in Amsterdam at ik voor het eerst saag paneer. Ik was er zo nieuwsgierig naar en wilde dit al zo lang koken en toen ik het eenmaal geproefd had, wist ik zeker dat ik het ging maken. Saag paneer is een Indiase vegetarische curry met verse […]

Vegetarische Foe Yong Hai

Vegetarische Foe Yong Hai

Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]

Tropische Hawaï kip Huli huli

Tropische Hawaï kip Huli huli

Ik had dit gerecht eens voorbij zien komen tijdens MasterChef Australia en wist gelijk dat ik dit proberen wilde. Kip met tropische smaken van de zoetzure en pittige ananas marinade, dit wil jij ook proeven! Lekker om te grillen op de barbecue of in een grillpan. Wellicht heb jij nog nooit gehoord van de tropische […]

Oesters met 4 verschillende dressings

Oesters met 4 verschillende dressings

Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]

Aziatische varkenshaas met sugar snaps

Aziatische varkenshaas met sugar snaps

Ik heb niet zoveel varkenshaas recepten op de site staan, terwijl dit zo’n lekker stukje vlees is. Toen ik op TV een varkenshaas recept voorbij zag komen van good old Mary Berry, wilde ik dit gelijk maken. Het was ontzettend lekker en daarom deel ik het nu het recept voor Aziatische varkenshaas met sugar snaps […]

Kruidige peer Gin en Tonic

Kruidige peer Gin en Tonic

Ik ben gek op een lekkere Gin-Tonic en heb al diverse recepten hiervoor op de site staan. Heerlijk om zomers op een terrasje of in de tuin te drinken. Maar ’s winters kan ik er ook van genieten. Ik heb een GT gemaakt die in dit seizoen past, namelijk een zalige kruidige peer Gin en […]

Kruidige hibiscus rum cocktail

Kruidige hibiscus rum cocktail

Ik heb toch een bijzonder en feestelijk drankje voor jullie. Maak deze kruidige hibiscus rum cocktail op een speciale gelegenheid of etentje thuis. Ziet het er niet feestelijk uit? Een donkerrood drankje met een mooi wit schuim erop. Drink het warm of koud.   Hibiscus thee   De hibiscus thee wordt gemaakt van de hibiscusbloem. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden