Bloedsinaasappel marmelade

Bloedsinaasappel marmelade

Deze marmelade is heerlijk op een geroosterde boterham of beschuit. Je kunt het ook serveren bij een kaasplankje of kip en/of varkensvlees.

Groene boerenkoolsmoothie

Groene boerenkoolsmoothie

Wij beginnen de ochtend vaak met een smoothie. Hiervoor gebruik ik van alles wat voorhanden is. Ik had nog wat boerenkool over en heb daarom deze combinatie gemaakt. Deze groene boerenkoolsmoothie is een goede kickstart van de dag. Je krijgt op deze manier al een portie groente en fruit naar binnen.   Boerenkool in een […]

Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Chinese koolsalade met mandarijn

Chinese koolsalade met mandarijn

Lunch eens met een frisse salade.

Chutney van kweepeer met abrikozen

Chutney van kweepeer met abrikozen

Chutney is een smaakmaker uit de Indiase keuken. Kenmerkend is de combinatie van fruit met zoet/zuur en vaak pikante pepertjes.

Friese kruidkoek

Friese kruidkoek

Voor de Friese kruidkoek (Fryske krûdkoeke) moet je wel geduld hebben, want de rijpingstijd is minimaal een paar dagen. Een kruidkoek moet een of meer dagen rusten om zachter te worden. Narijpen noemen ze dat. De ingrediënten moeten nog met elkaar gaan ‘werken’. Dit komt niet alleen de consistentie maar ook de smaak ten goede. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden