Maak van deze Bloedsinaasappel marmelade een lekker toetje van door het in de yoghurt te doen of gebruik het bij het maken van gebak.
Ik heb ook een heerlijke Bietensalade met bloedsinaasappels gemaakt.
Maak van deze Bloedsinaasappel marmelade een lekker toetje van door het in de yoghurt te doen of gebruik het bij het maken van gebak.
Ik heb ook een heerlijke Bietensalade met bloedsinaasappels gemaakt.
Spoel de sinaasappelen en citroen goed af.
Rasp de citroen en pers het sap uit, doe dit in een pan.
Snijd het kopje en kontje van de sinaasappels en snijd ze in kwarten en snijd elke kwart in hele dunne reepjes. Doe dit ook in de pan samen met 500 ml water.
Breng aan de kook en laat 10 minuten op hoog vuur zonder deksel koken.
Zet dan het vuur middelhoog en laat ongeveer 35-45 minuten koken tot de schil van de sinaasappels zacht is.
Voeg dan de suiker toe, roer goed door en breng weer aan de kook. Laat dan zachtjes zo lang koken tot het goed ingedikt is. Blijf er wel bij en roer af en toe zodat het niet kan aanbranden.
Doe de marmelade in een gesteriliseerde weckpot, sluit deze af en laat afkoelen. Als het afgekoeld is dan bewaren in de koelkast.