Kruidige peer Gin en Tonic

Kruidige peer Gin en Tonic

Ik ben gek op een lekkere Gin-Tonic en heb al diverse recepten hiervoor op de site staan. Heerlijk om zomers op een terrasje of in de tuin te drinken. Maar ’s winters kan ik er ook van genieten. Ik heb een GT gemaakt die in dit seizoen past, namelijk een zalige kruidige peer Gin en […]

Kruidige hibiscus rum cocktail

Kruidige hibiscus rum cocktail

Ik heb toch een bijzonder en feestelijk drankje voor jullie. Maak deze kruidige hibiscus rum cocktail op een speciale gelegenheid of etentje thuis. Ziet het er niet feestelijk uit? Een donkerrood drankje met een mooi wit schuim erop. Drink het warm of koud.   Hibiscus thee   De hibiscus thee wordt gemaakt van de hibiscusbloem. […]

Kruidige runderstoof met cranberries

Kruidige runderstoof met cranberries

Als je deze Kruidige runderstoof met cranberries op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Reden genoeg om het eens te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met heerlijke kruidige […]

Stoofpeertjes gestoofd in perensap

Stoofpeertjes gestoofd in perensap

Ik had bij mijn groenteboer Saint Rémy stoofperen gekocht. Die lagen al een tijdje in de garage, het was toch echt tijd dat ik er iets mee ging doen. Nu heb ik al twee verschillende stoofpeer recepten op de site staan, dus dit moest weer iets anders worden. Het zijn stoofpeertjes gestoofd in perensap geworden. […]

Ingemaakte rode uiringen

Ingemaakte rode uiringen

Pickled onions oftewel ingemaakte rode uiringen, zijn niet alleen prachtig van kleur maar ze geven een gerecht een extra kick. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt naar smaak kruiden en specerijen toevoegen. Ik heb meestal wel een pot in de koelkast staan, hier blijven ze lang goed.   Met een minimale inspanning en […]

Hele kip in bierpekel

Hele kip in bierpekel

Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]

Chinese gemarmerde eieren

Chinese gemarmerde eieren

Deze Chinese gemarmerde eieren stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Tja omdat we nu meer tijd hebben om te koken, kan ik dit lijstje een beetje afwerken. Had het graag met de kleinkinderen gemaakt, maar dat komt de volgende keer wel. Zullen ze vast […]

Rode kool met appels en steranijs

Rode kool met appels en steranijs

Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.   Kool   Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]

Bramen wild berries mocktail

Bramen wild berries mocktail

Voor deze bramen wild berries mocktail heb ik een Ginger ale limonadesiroop (Limeau) en een natural soda wild berries mint (Royal Club) gebruikt. Deze soda is licht koolzuurhoudend met een lekkere frisse fruitsmaak. Uitermate geschikt om te mixen in een mocktail. Mocht je nou geen ginger ale limonadesiroop kunnen vinden, gebruik dan een scheut ‘gewone’ […]

Cranberry ginger ale mocktail

Cranberry ginger ale mocktail

We werden als bloginsider van fansquare.nl uitgenodigd om een mocktail te maken met de heerlijke drankjes van Royal Club. Omdat het december is heb ik daar een kerstige mocktail van gemaakt, het is een heerlijke Cranberry ginger ale mocktail geworden. De smaken van Kerst zitten in deze mocktail, doordat je de cranberrysap inkookt met kaneel […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden