Dit is weer eens een andere manier om een runder stoofpot te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oriëntaalse twist. Dit langzaam gegaarde, in je mond smeltende, rundvleesgerecht is een absoluut genot voor de zintuigen. De smaken van szechuan peperkorrels, rode peper, gember, knoflook, sojasaus en steranijs geeft het stoofgerecht een exotische touch. Als je […]
En ik heb weer zo’n feestelijke cocktail voor jullie. Een prachtig rood drankje wat het goed zal doen met de Kerstdagen. Maak vooraf een lekkere kruidige rode bessensiroop en dan kan je deze zalige cranberry rode bessen gin cocktail maken. Of maak dit drankje zonder de gin en je hebt een superlekkere mocktail. Feestelijke […]
Ik ben gek op een lekkere Gin-Tonic en heb al diverse recepten hiervoor op de site staan. Heerlijk om zomers op een terrasje of in de tuin te drinken. Maar ’s winters kan ik er ook van genieten. Ik heb een GT gemaakt die in dit seizoen past, namelijk een zalige kruidige peer Gin en […]
Ik heb toch een bijzonder en feestelijk drankje voor jullie. Maak deze kruidige hibiscus rum cocktail op een speciale gelegenheid of etentje thuis. Ziet het er niet feestelijk uit? Een donkerrood drankje met een mooi wit schuim erop. Drink het warm of koud. Hibiscus thee De hibiscus thee wordt gemaakt van de hibiscusbloem. […]
Als je deze Kruidige runderstoof met cranberries op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Reden genoeg om het eens te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar dan heb je ook wat, super mals vlees dat bijna uit elkaar valt met heerlijke kruidige […]
Ik had bij mijn groenteboer Saint Rémy stoofperen gekocht. Die lagen al een tijdje in de garage, het was toch echt tijd dat ik er iets mee ging doen. Nu heb ik al twee verschillende stoofpeer recepten op de site staan, dus dit moest weer iets anders worden. Het zijn stoofpeertjes gestoofd in perensap geworden. […]
Pickled onions oftewel ingemaakte rode uiringen, zijn niet alleen prachtig van kleur maar ze geven een gerecht een extra kick. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt naar smaak kruiden en specerijen toevoegen. Ik heb meestal wel een pot in de koelkast staan, hier blijven ze lang goed. Met een minimale inspanning en […]
Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]
Deze Chinese gemarmerde eieren stond al zo lang op mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Tja omdat we nu meer tijd hebben om te koken, kan ik dit lijstje een beetje afwerken. Had het graag met de kleinkinderen gemaakt, maar dat komt de volgende keer wel. Zullen ze vast […]
Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen. Kool Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]