Ik ben gek op een lekkere Gin-Tonic en heb al diverse recepten hiervoor op de site staan. Heerlijk om zomers op een terrasje of in de tuin te drinken. Maar ’s winters kan ik er ook van genieten. Ik heb een GT gemaakt die in dit seizoen past, namelijk een zalige kruidige peer Gin en Tonic. Hiervoor heb ik eerst een lekkere peersiroop gemaakt en dit in de cocktail verwerkt. Probeer het eens!

 

Gin en Tonic

 

Gin & Tonic, Gin-tonic, of GT zoals de liefhebbers het noemen, is al jaren dé cocktailtrend Ik snap wel waarom, het is namelijk simpel te maken, makkelijk te variëren en zowel zomers als ’s winters lekker. Voor een perfecte Gin en Tonic heb je een goede gin nodig en de juiste verhoudingen. Tegenwoordig zijn er zoveel soorten gin, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je een goede slijter hebt, kan hij/zij jou hiermee helpen. Door aan te geven wat jij lekker vindt, kan je de juiste gin voor jou vinden. Houd je van citrus, kruidig, bloemig of zoet?

 

Als je eenmaal een favoriete gin gevonden hebt, kan je later weer aan de slijter vragen welke soorten hierop lijken. En dan heb je ook nog heel veel soorten tonic en elk soort past weer bij een specifieke gin. Vraag jouw slijter ernaar. En ga lekker experimenteren.

 

Verhoudingen

 

Een gin & tonic maken is niet moeilijk, als je maar de verhouding van 1 deel gin (50 ml) en 2 delen tonic (ongeveer 100 ml) aanhoudt. Wil jij het minder sterk, dan voeg je meer tonic toe.

 

Garneringen

 

Nu kan je nog gaan variëren met verschillende smaakcombinaties en garneringen.
Garneer met de smaken die bij de cocktail passen. Je kunt een schijfje citroen, limoen of grapefruit in het glas doen. Of garneer met peperkorrels, kaneelstokje, komkommer, plakje peer en/of verse kruiden zoals munt, dragon, tijm en rozemarijn. Zolang deze smaken maar passen bij de gin & tonic combinatie die je gemaakt hebt.

 

Tips:

 

De peersiroop blijft zeker een week goed in de koelkast.

Zonder de gin is dit ook een heerlijke mocktail.

 

 

Recept Kruidige peer Gin en Tonic: