Ik heb voor deze Gin & Tonic met komkommer cocktail blikjes tonic with a hint of cucumber gebruikt. Deze tonic heeft inderdaad de lichte smaak van komkommer en dan is het natuurlijk lekker om echte komkommer te verwerken in deze cocktail.
Vind zelfs dat dit drankje ook lekker is zonder gin, voor het geval je geen alcohol mag of kan drinken (zoals ik). Natuurlijk mag je van mij gewone tonic gebruiken, maar deze combi is wel top!

 

Gin & Tonic was toch wel mijn favoriete drankje, vooral zomers als het erg warm is. Ik ben gek op de ‘bittere’ smaak van tonic, maar hubbie vind het verschrikkelijk.
We zijn een keer naar Kenia geweest en daar hebben we veel G&T gedronken. De malariatabletten hadden we wel bij ons, maar de tropenarts had ons al gewaarschuwd dat de muggen hiertegen resistent waren. We moesten er vooral voor zorgen dat we niet gestoken werden. Nou ik was het vliegtuig nog niet uit en werd al gestoken!
Iemand van ons reisclubje – die heel veel vliegt op dit soort landen – zei dat de kinine in tonic ons zou helpen tegen malaria. Goed excuus om veel tonic (met gin, haha) te drinken. En dat hebben we dan ook gedaan. We zijn zonder malaria thuis gekomen.

 

G & T

 

Ben jij ook zo gek op G&T? Probeer dan ook eens deze Gin & Tonic met bramen en munt.

 

 

Recept Gin & Tonic met komkommer: