Yoghurt komkommersaus Raita

Yoghurt komkommersaus Raita

Deze klassieke yoghurt komkommersaus Raita is een Indiase frisse dip welke geserveerd wordt bij pittig eten. Door de yoghurt en de munt is het een frisse saus om te serveren bij de spicy Indiase gerechten. De garam masala en gember erin geeft het nog een extra lekkere smaak.   Indiase recepten   Riti raita heet […]

Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus

Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus

Een hele vis grillen is een makkelijke manier om vis te bereiden. Je kruidt de vis en grilt het in de oven, ongeveer 5 minuten per kant en je hebt een perfect gegaarde en heerlijke vis. Deze gegrilde zeebaars met koriander muntsaus is daarvan een voorbeeld. Zachte en malse vis met een heerlijke pittige en […]

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden-Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een kaas […]

Watermeloen en burrata salade

Watermeloen en burrata salade

Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke zomerse watermeloen en burrata salade. Heerlijk om te eten op een warme dag. Serveer het als lunch voor twee personen, als voorgerecht voor vier personen of als avondmaaltje voor twee personen. Doe er dan een lekker brood met een lik roomboter bij en je hebt een […]

Mojito

Mojito

Wij zijn gek op cocktails, vooral op een warme dag kunnen we genieten van een cocktail in onze mooie tuin. Ik heb nu eens de klassieke Mojito gemaakt. Een frisse Cubaanse cocktail gemaakt van rum, limoen, verse munt, suiker en bruisend water.   Cocktails   Op zoek naar cocktail recepten kwam ik op de site […]

Pêche melba

Pêche melba

Een klassieker onder de Franse desserts is toch wel de Pêche melba. Een zomers nagerecht gemaakt van gepocheerde perziken, vanille-ijs en frambozensaus. Nu de perziken volop liggen te shinen op de groenteafdelingen, is het hoog tijd om deze evergreen onder de toetjes te maken.   Klassieke Pêche melba   Dit dessert is gecreëerd door de […]

Meloensalade met feta en kruiden

Meloensalade met feta en kruiden

Ik ben zomers gek op watermeloen. Lekker sappig en zoet en genot om zo op te peuzelen, maar ook om te verwerken in een salade zoals in deze heerlijke meloensalade met feta en kruiden. Een perfecte salade om zomers te maken, heerlijk als lunch maar ook super bij de barbecue. Meloen met feta en verse […]

Aardbei mocktail

Aardbei mocktail

Het is volop het seizoen van de Hollandse aardbeien. Heerlijk, wij zijn gek op die rode zomerkoninkjes en ik probeer er altijd zoveel mogelijk van te genieten. Ik heb nu een aardbei mocktail gemaakt, een heerlijk zomers drankje waarmee je jong en oud een plezier doet. Verse aardbeien, citroen en munt, een hemelse combi.   […]

Kersen munt mocktail

Kersen munt mocktail

Het is kersentijd, heerlijk. Kersen zijn lekker om zo te eten, maar je kunt ze ook verwerken in hartige of zoete gerechten en natuurlijk ook in drankjes. Laten we de zomer vieren met deze zalige kersen munt mocktail. Je kunt er ook een cocktail van maken door er een scheutje drank in te doen zoals […]

Aperol en vlierbloesem cocktail

Ik had nog een fles Aperol staan en een flesje zelfgemaakt vlierbloesemlikeur in de koelkast staan. Hoe ga ik dit combineren? Nou in deze heerlijke Aperol en vlierbloesem cocktail. Een heerlijke frisse zomercocktail met een klein bittertje waar je van houden moet (ik zeg het er maar even bij).   Aperol   Dit drankje ken […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden