Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

We hadden zin in pizza en die laten we nooit bezorgen, maar maken deze zelf. Omdat ik al zoveel verschillende pizza recepten op de site heb staan, moest het weer een andere worden. En omdat ik gek ben op de smaken van het Midden-Oosten, is het deze keer een pizza met feta, aubergine en kikkererwten […]

Vegetarische halloumi gyros

Vegetarische halloumi gyros

Ik ben gek op gyros en halloumi en heb deze gecombineerd in een heerlijk gerecht. Deze vegetarische halloumi gyros is niets meer dan dunne plakjes halloumi voorzien van gyros kruiden en even gebakken in de pan. Geserveerd op dat lekkere platbrood met daarbij een saus van hummus met yoghurt en een frisse salade. Lijkt jou […]

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Ik mocht paksoi ontvangen in de Flevourbox van maart. Deze paksoi komt bij Aqua Grow in Almere vandaan. Aqua Grow is een bijzonder bedrijf, zij kweken namelijk vissen en daarnaast groente zoals sla en paksoi en groene kruiden. De teeltvijver voor de vissen is gevuld met regenwater, het is een gesloten systeem wat zichzelf ververst. […]

Yoghurt komkommersaus Raita

Yoghurt komkommersaus Raita

Deze klassieke yoghurt komkommersaus Raita is een Indiase frisse dip welke geserveerd wordt bij pittig eten. Door de yoghurt en de munt is het een frisse saus om te serveren bij de spicy Indiase gerechten. De garam masala en gember erin geeft het nog een extra lekkere smaak.   Indiase recepten   Riti raita heet […]

Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus

Gegrilde zeebaars met koriander muntsaus

Een hele vis grillen is een makkelijke manier om vis te bereiden. Je kruidt de vis en grilt het in de oven, ongeveer 5 minuten per kant en je hebt een perfect gegaarde en heerlijke vis. Deze gegrilde zeebaars met koriander muntsaus is daarvan een voorbeeld. Zachte en malse vis met een heerlijke pittige en […]

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden-Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een kaas […]

Watermeloen en burrata salade

Watermeloen en burrata salade

Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke zomerse watermeloen en burrata salade. Heerlijk om te eten op een warme dag. Serveer het als lunch voor twee personen, als voorgerecht voor vier personen of als avondmaaltje voor twee personen. Doe er dan een lekker brood met een lik roomboter bij en je hebt een […]

Mojito

Mojito

Wij zijn gek op cocktails, vooral op een warme dag kunnen we genieten van een cocktail in onze mooie tuin. Ik heb nu eens de klassieke Mojito gemaakt. Een frisse Cubaanse cocktail gemaakt van rum, limoen, verse munt, suiker en bruisend water.   Cocktails   Op zoek naar cocktail recepten kwam ik op de site […]

Pêche melba

Pêche melba

Een klassieker onder de Franse desserts is toch wel de Pêche melba. Een zomers nagerecht gemaakt van gepocheerde perziken, vanille-ijs en frambozensaus. Nu de perziken volop liggen te shinen op de groenteafdelingen, is het hoog tijd om deze evergreen onder de toetjes te maken.   Klassieke Pêche melba   Dit dessert is gecreëerd door de […]

Meloensalade met feta en kruiden

Meloensalade met feta en kruiden

Ik ben zomers gek op watermeloen. Lekker sappig en zoet en genot om zo op te peuzelen, maar ook om te verwerken in een salade zoals in deze heerlijke meloensalade met feta en kruiden. Een perfecte salade om zomers te maken, heerlijk als lunch maar ook super bij de barbecue. Meloen met feta en verse […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden