Rosé Sangria

Rosé Sangria

Ik heb een zalig recept voor een rosé Sangria voor jullie. Maak deze lekker thuis als jouw vriendinnen op de borrel komen. Gebruik hiervoor een fruitige fles rosé. Het bevroren fruit in deze sangria zijn de ijsblokjes, leg dit dus op tijd in de vriezer. Genieten maar!   Sangria   Sangria is een Spaanse drank […]

deze

Rode spring rolls

Zijn ze niet prachtig deze rode, vegan spring rolls? Het is niet moeilijk om ze te maken, alleen het betere snij- en vouwwerk komt te pas en dan rollen maar. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik rode spring rolls gemaakt. Ga jij ze ook maken voor jouw lief?   Spring rolls   Een spring roll is […]

Witte kokos mojito

Witte kokos mojito

Ik heb toch een feestelijk drankje voor jullie. Deze witte kokos mojito ziet er niet alleen heel erg mooi en feestelijk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Maak het als aperitief met de Kerstdagen en de mooie avond kan beginnen.   Mojito   De Mojito is een klassieker onder de cocktails. Het wordt […]

Pavlova krans met stoofpeertjes

Pavlova krans met stoofpeertjes

Ik heb toch een feestelijk nagerecht voor jullie. Deze pavlova krans met stoofpeertjes zal het super goed doen als dessert met de feestdagen. En het fijne ervan is dat je het meeste werk een dag van tevoren kunt doen, zodat je op de avond zelf bijna geen werk hebt aan dit zalig nagerecht. En zeg […]

Chipolatabavarois

Chipolatabavarois

Wat hebben wij dit vroeger vaak gegeten, de chipolatabavarois van mijn moeder. Een klassieker op en top, welke voor speciale momenten gemaakt werd. En omdat we op de nostalgische toer gingen met deze Kerst, heb ik deze golden oldie maar weer eens gemaakt. Ik dacht dat doe ik wel even, maar qua tijd viel het […]

Saffraan en kardamom panna cotta

Saffraan en kardamom panna cotta

Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze […]

Frambocello cocktail met limoen

Frambocello cocktail met limoen

Deze Frambocello cocktail met limoen is zo verfrissend en supermakkelijk om te maken. Dit wordt volgens mij ons favoriete zomerdrankje. De Frambocello is een ontzettend lekker drankje om zo te drinken, maar in deze cocktail is het een geweldige combinatie. De volle smaak van frambozen die zo goed samengaat met limoen. Lekker veel ijs erin […]

Ricotta ijs met honingraat

Ricotta ijs met honingraat

In een Flevourbox zat biologische honingraat en daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Ook had ik nog echt lekkere ricotta in de koelkast staan. Wat als ik daar nou eens ijs van ging maken en daar de honingraat doorheen zou mengen? Nou ik kan jullie verklappen dat dit ricotta ijs met honingraat ontzettend […]

Geglaceerde wortelen met passiefruit

Geglaceerde wortelen met passiefruit

Ik kreeg heel veel gekleurde wortelen van de Zonneheerdt en wilde ik iets speciaals doen. Ik had hiervan al geroosterde wortelen met opgeklopte burrata gemaakt. Maar de witte, gele en lichtoranje wortelen had ik achtergehouden voor een ander gerecht. Het zijn deze heerlijke geglaceerde wortelen met passiefruit geworden. Een zomerse manier om wortelen te bereiden. […]

Waterkefir met vlierbloesem

Waterkefir met vlierbloesem

Het is voorjaar de vlier staat volop in de bloesem en ik heb in ons dorp de bloesem geplukt. Moest wel eerst op Facebook vragen waar ik het kon vinden, maar het staat overal in het groen blijkt nu. Van de vlierbloesem heb ik siroop gemaakt, hiervan ga ik weer heel veel andere lekkere recepten […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden