Zijn ze niet prachtig deze rode, vegan spring rolls? Het is niet moeilijk om ze te maken, alleen het betere snij- en vouwwerk komt te pas en dan rollen maar. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik rode spring rolls gemaakt. Ga jij ze ook maken voor jouw lief?

 

Spring rolls

 

Een spring roll is een soort loempia wat niet gefrituurd wordt. Het is een wikkel van doorzichtige rijstvellen, gevuld met diverse ingrediënten. Dit kan van alles zijn, van garnalen, vlees, kip, vis, tofu, gekookte mie, taugé en verschillende soorten rauwkost. De opgerolde hapjes worden als lunch, voorgerecht, avondeten of als tussendoortje gegeten. Super vers en super gezond.
Ik heb nu een vegetarische variant gemaakt, maar jij kunt zelf jouw vulling kiezen. Neem wat jou lekker lijkt.

 

Maken

 

Hoe ga je te werk? Het belangrijkste is dat je alles klaar hebt staan. Bereid de garnalen of het vlees als dit nog rauw is en kook de mie of noedels als je die gebruiken wilt. Snijdt alle groenten in lange dunne lucifers (dit rolt het makkelijkste op) en leg ze apart op schoteltjes. Haal de blaadjes verse kruiden van de stengels, leg de rijstvellen en een natte schone theedoek klaar.

 

Zet een grote platte kom met water klaar (in dit geval gemengd met bietensap) en dompel hier één rijstvel in tot het enigszins zacht wordt (ongeveer 10 seconden).
Leg de vullingen aan een kant in het midden van de rijstvel en vouw de buitenzijden naar binnen en rol het dan voorzichtig op.
Hoe vaker je dit doet, hoe handiger je erin wordt.

 

Dipsaus

 

Serveer de spring rolls met een lekkere dipsaus. Ik heb een zelfgemaakte zoete chilisaus hiervoor gemaakt, maar voor het gemak kan je ook een kant-en-klare nemen.
Je kunt ook zelf een lekkere koude pindadressing erbij maken.

 

Tips:

 

Gebruik de groenten van het seizoen voor deze heerlijke hapjes.

Je kunt de rolletjes van tevoren maken, bewaar ze in de koelkast tussen natte theedoeken om uitdrogen te voorkomen. Maar vers gemaakt zijn ze het lekkerst.

 

 

Recept Rode Spring Rolls: