Sushi rijstbowl met garnalen

Sushi rijstbowl met garnalen

Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit sushi rijst met gemarineerde rauwe vis zoals tonijn en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel superverse vis van de visboer voor dit gerecht. Vandaag heb ik een sushi rijstbowl […]

Groene mozzarella pannenkoekjes

Groene mozzarella pannenkoekjes

Dit recept voor mozzarella pannenkoekjes heb ik een keer van een vriendin gekregen. Zij volgt het koolhydraatarm dieet. Mijn nieuwsgierigheid was wel getriggerd en dat moest ik uitproberen natuurlijk. Het zijn groene mozzarella pannenkoekjes geworden, belegd met ham en avocado. Het voordeel van dit pannenkoekje is dat het koolhydraatarm is, maar wel rijk aan eiwitten […]

Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème

Omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème

Deze omeletrolletjes met gerookte zalm en avocadocrème zijn leuk als borrelhap of voorgerechtje op een speciale avond. Of maak dit klaar op feestdagen zoals bijvoorbeeld het Paasweekend. Lekker met zijn allen uitgebreid brunchen of lunchen.   Ik heb dille in de omelet verwerkt, maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken zoals bieslook of peterselie. […]

Cracker met wortel hummus en avocado

Cracker met wortel hummus en avocado

Jaja, weer zo’n lekkere belegde driehoekige cracker. Het is een soort knackebrod, maar dan in een leuke vorm. Ik ben momenteel helemaal verslaafd aan deze crackers. Maar dat had je misschien al gemerkt aan alle cracker recepten die voorbij kwamen. Deze keer verantwoord belegd, namelijk een cracker met wortel hummus en avocado.   Natuurlijk heb […]

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Filorolletjes gevuld met pulled pork

Voor deze filorolletjes gevuld met pulled pork heb ik een restant van de pulled pork die ik gemaakt had, gebruikt. Mocht je geen zin hebben om zelf pulled pork te maken, dan kan je deze kant-en-klaar kopen. Maar zelf maken is natuurlijk veel lekkerder.   Maak deze filorolletjes als lunch, avondeten of serveer ze als […]

Bagel met gerookte zalm

Bagel met gerookte zalm

Deze bagel met gerookte zalm is een echt verwenontbijtje. Je kunt het natuurlijk ook als brunch of lunch serveren op speciale (feest)dagen.   Een bagel is een Amerikaans rond broodje met een gat erin. De bagel zou uit Wenen kunnen komen, daar heette het een bügel. In Polen werd een soortgelijk broodje al in 1610 […]

Dorade met za'atar kruiden salsa en bulgur

Dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur

Dorade oftewel zeebrasem is het hele jaar verkrijgbaar. Vraag jouw visboer ernaar en laat hem de vis fileren. Als je geen dorade kunt vinden kan je dit vervangen door zeebaarsfilet of een ander soort vis. Deze dorade met za’atar kruiden salsa en bulgur heeft de smaken van het Midden-Oosten ….. wij zijn er gek op. […]

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade.   Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Salade met knoflookgarnalen en avocado

Voor deze salade met knoflookgarnalen en avocado kan je natuurlijk rauwe roerbak garnalen kopen die al gemarineerd zijn, of je marineert ze zelf. Een simpele salade maar ontzettend lekker. Eet het als lunch of als avondeten met een stukje (stok)brood erbij.   Ik heb deze salade als lunch gegeten. Brood verdraag ik na mijn gastric […]

Cordita's met pulled pork

Cordita’s met pulled pork

Cordita’s zijn kleine tortilla’s en is een leuk formaat wrap om uit de hand te eten. Het is geen taco, maar een zachte tortilla. Mocht je ze niet kunnen vinden in jouw supermarkt, gebruik dan een grotere maat tortilla. Ik heb de cordita’s even in de pan gegrild, hierdoor kan je ze makkelijker vouwen en […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden