Groene kruiden salade met burrata

Groene kruiden salade met burrata

Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]

Cordita’s gevuld met Picadillo vis

Cordita’s gevuld met Picadillo vis

Ik kwam deze foto’s tegen in mijn archief en toen bleek dat dit recept voor Cordita’s gevuld met Picadillo vis niet eens op de website stond. En dat is zonde, want het is een superlekker recept. Daarom heb ik het uitgeschreven voor jullie en snel geplaatst op de site. Als je niet van vis houdt, […]

deze

Rode spring rolls

Zijn ze niet prachtig deze rode, vegan spring rolls? Het is niet moeilijk om ze te maken, alleen het betere snij- en vouwwerk komt te pas en dan rollen maar. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik rode spring rolls gemaakt. Ga jij ze ook maken voor jouw lief?   Spring rolls   Een spring roll is […]

Zoete aardappelsalade met rucola en avocado

Zoete aardappelsalade met rucola en avocado

Deze heerlijke herfst/winter salade met geroosterde zoete aardappelen kan je als lunch, voorgerecht, bijgerecht of zelfs als avondeten serveren. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar de salade is eigenlijk ontstaan met de restjes die ik nog in de koelkast had liggen. Probeer deze heerlijke zoete aardappelsalade met rucola en avocado eens en […]

Tuna melt panini met avocadodip

Tuna melt panini met avocadodip

Ik doe bijna elke week boodschappen op de markt. Dan ga ik naar mijn groenteboer die veel lokale groenten verkoopt, de kaas- en notenboer en naar de bakker waar ik grote krentenbollen haal voor manlief. Hij is gek op die grote bollen en voor hem is dit makkelijk meenemen en eten tussen zijn golf coaching […]

Zwarte bonen en zoete aardappel chili

Is het een soep of een stoofpot? Deze zwarte bonen en zoete aardappel chili is van allebei een beetje. En wat het ook is, het is gewoon superlekker. Een heerlijke hartverwarmende kom met een vegetarische chili, waarbij de vleeseters het vlees echt niet zullen missen. Nu de dagen weer kouder worden, kunnen we deze chili […]

Sushi bowl met warm gerookte zalm

Sushi bowl met warm gerookte zalm

Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit gekookte en gemarineerde sushi rijst met gemarineerde (rauwe) vis zoals tonijn of zalm en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel super verse vis van de visboer voor dit gerecht. […]

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en ga ik weer eierrecepten maken. Vandaag heb ik Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus gemaakt. Het is dus niet het originele recept van de Eggs Benedict, maar mijn variatie hierop. Een heerlijk zacht gepocheerd ei op een bedje van garnalen met een zalvige groene avocadosaus […]

Aziatische hotdog van knakwortel

Aziatische hotdog van knakwortel

Ik mocht een pakje Valerie Knakwortels uit Almere ontvangen. Nou ik was natuurlijk super benieuwd hoe dit zou smaken en ik kan je verklappen dat je helemaal niet in de gaten hebt dat je geen ‘echte’ hotdog eet. De smaak van de wortel is lekker en daarnaast heb ik er nog een Aziatische twist aan […]

Buddha bowl met bulgogi tempeh

Ik heb voor jullie een heerlijk vegetarisch gerecht in een kommetje. Deze Buddha bowl met bulgogi tempeh is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel kleurrijk. En kom vol met groenten en lekkere pittige tempeh blokjes.   Buddha bowl   Een buddha bowl is een vegetarisch gerecht wat geserveerd wordt in een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden