Het is lente, tijd voor een heerlijke salade met daarin de producten van het voorjaar. Laten we de lente vieren met veel groenten en heerlijke voorjaarslekkernijen, zullen we? Ik was afgelopen weekend op de markt en heb daar heerlijke voorjaarsproducten gekocht. Daar heb ik deze fantastische salade met asperges, graskaas en kruiden van gemaakt. Een salade vol met al mijn favoriete lenteproducten is precies waar ik nu naar verlang! Asperges, avocado, aardbeien en die heerlijke graskaas, lekkerder wordt het niet!

 

Graskaas

 

Graskaas is een heerlijk zachte kaas en is beperkt verkrijgbaar vanaf het voorjaar. Deze kaas wordt gemaakt van de melk van koeien die na de winterperiode weer de wei met vers gras in mogen. Het is een milde en heerlijke zachte en romige kaas, ideaal voor deze periode van het jaar. Graskaas moet minimaal 4 weken rijpen, daarom is deze pas eind mei verkrijgbaar. En daarom wordt de kaas ook vaak meikaas genoemd.
Graskaas is heerlijk op je boterham, of snijd de kaas in blokjes voor op de borrelplank. Ik heb de blokjes nu verwerkt in een salade.
Koop deze jonge kaas snel, voordat het seizoen voorbij is. Ik heb de graskaas online bij Hoogendoorn Kaas besteld.

Salade met asperges, graskaas en kruiden

 

Salades

 

Het goede nieuws is dat salades niet saai hoeven te zijn! In feite zijn ze de perfecte manier om enkele van je favoriete smaken en ingrediënten in één kom te combineren! Op dit moment krijg ik geen genoeg van aardbeien en asperges en samen vormen ze een heerlijke combo, geloof het of niet! Deze salade zal jouw doordeweekse avondsalade zeker naar een heel ander niveau tillen!
Deze salade met aardbeien en feta is ook zo lekker.

 

Asperges is een van mijn favoriete groenten om te eten in de lente! Ze zijn niet alleen prachtig, maar ze zijn ook super veelzijdig en kunnen worden gebruikt als bijgerecht, in pasta’s en zelfs salades! Het roosteren of grillen is mijn favoriete manier om asperges te bereiden en het kan niet eenvoudiger zijn om te koken!
Je zult genieten van de smaak die geroosterde asperges aan een salade geven! Het is zo lekker gemengd met verse zoete aardbeien, romige graskaas en heel veel verse kruiden.
Deze salade is heerlijk als lichte lunch of makkelijke doordeweekse maaltijd! Je kunt het op zichzelf serveren of er wat gegrilde kip of vis bovenop doen voor wat extra proteïne!

Salade met asperges, graskaas en kruiden

 

Tips:

 

Neem de verse groene kruiden* die jij lekker vindt, dat kan verse munt, dille, peterselie, basilicum, daslook en/of bieslook zijn.

Ik heb pompoenpitolie gebruikt voor de dressing, maar je kunt ook olijfolie nemen.

In plaats van nigella zaadjes, kan je ook (zwarte) sesamzaadjes gebruiken of ze achterwege laten.

 

 

Recept Salade met asperges, graskaas en kruiden: