Basilicum panna cotta met aardbeien

Basilicum panna cotta met aardbeien

Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]

Tropische wortel smoothie

Tropische wortel smoothie

Een simpel te maken smoothie die barst van de tropische smaken en die ook nog eens goed voor je is. Deze tropische wortel smoothie is heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje. Een smoothie is een goede en lekkere start van de dag. Je kunt de smoothie maken van restjes gekookte wortelen, geraspte rauwe wortel […]

Rabarber aardbeienjam

Rabarber aardbeienjam

Rabarber een aardbeien zijn een goede match samen. En omdat ze samen in het seizoen zijn, heb ik er een heerlijke rabarber aardbeienjam van gemaakt. Lekker op een beschuitje, geroosterde boterham of ook heerlijk met yoghurt of kwark als ontbijt of toetje. Of lepel het op wentelteefjes of wafels. Door de rabarber en de (bloed)sinaasappel, […]

Saffraan kwark met aardbeien

Saffraan kwark met aardbeien

Ik heb een heel bijzonder toetje voor jullie, namelijk saffraan kwark met aardbeien. Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, dit wil je proberen! Manlief zei dat dit het lekkerste toetje was wat hij ooit gegeten heeft. En die heeft al heel wat toetjes achter zijn kiezen.   Desserts   Een keer per week eten wij een […]

Tapiocapudding met aardbeien

Tapiocapudding met aardbeien

Ik had nog een pot tapiocakorrels staan en heb die weer eens uit de kast getrokken en deze heerlijke tapiocapudding met aardbeien van gemaakt. Wij hebben het als ontbijt gegeten, maar het is ook lekker als tussendoortje of zelfs als nagerecht. Omdat de Hollandse aardbeien nu in het seizoen zijn, heb ik deze gebruikt. Je […]

Aardbeien verveine ijsjes

Aardbeien verveine ijsjes

Ik mocht een grote bos verse verveine van Tromp Aquafarming uit Lelystad ontvangen. Dit bijzondere bedrijf combineert viskweek met gewaskweek. Het afvalwater van de vissen (forellen) wordt gebruikt als voeding voor de gewassen. Deze biologische boerderij teelt bijzondere groentes, fruit en kruiden die net even anders zijn. Zo ook de citroen verbena oftewel verveine. En […]

Salade met aardbeien en feta

Salade met aardbeien en feta

In de Flevourbox van juni zaten heerlijke aardbeien uit ons eigen dorp en biologische knoflook uit onze mooie polder. Ik heb ze samen verwerkt in deze lekkere zomerse salade met aardbeien en feta. En ik kwam tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen salade met aardbeien op de site had staan, daarom heb ik […]

Rabarber en aardbeienijs

Rabarber en aardbeienijs

De rabarber en aardbeien zijn in het seizoen. En omdat deze twee zo goed samengaan, heb ik een heerlijk rabarber en aardbeienijs ervan gemaakt. En het goede nieuws is dat je voor dit ijs helemaal geen ijsmachine nodig hebt. Wel een paar uur geduld, want het ijs moet natuurlijk opstijven in de koelkast. Maak een […]

Aardbei mocktail

Aardbei mocktail

Het is volop het seizoen van de Hollandse aardbeien. Heerlijk, wij zijn gek op die rode zomerkoninkjes en ik probeer er altijd zoveel mogelijk van te genieten. Ik heb nu een aardbei mocktail gemaakt, een heerlijk zomers drankje waarmee je jong en oud een plezier doet. Verse aardbeien, citroen en munt, een hemelse combi.   […]

Geflambeerde aardbeien met vanille-ijs

Geflambeerde aardbeien met vanille-ijs

Ik had heerlijke lokale aardbeien van Fruithal Smits uit ons dorp ontvangen. Super vers en heerlijk zoet. Natuurlijk lekker om zo te eten, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Het was een warme dag en we hadden zin in ijs. Het is dus geflambeerde aardbeien met vanille-ijs geworden. Een overheerlijk nagerecht, wat een […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden