Deze gezonde bloedsinaasappel en aardbei chiapudding zijn een perfecte ontbijttraktatie.
Met een mix van heerlijk zoet fruit geniet je gegarandeerd van een gezond ontbijtje. Bovendien is het samenstellen van deze potjes eenvoudig en leuk om te doen. Deze chiapudding is mijn absolute favoriet omdat hij zo heerlijk zoet is. Dit betekent dat de lichtzure smaak van de bloedsinaasappel heel goed past bij de aardbeien.

 

Chiapudding

 

Mijn eindeloze liefde voor chiapudding hebben we al vastgesteld en deze bloedsinaasappel een aardbeien is mijn nieuwste op de site. Het is een ontbijt dat je van tevoren kunt bereiden en een heerlijke en gezonde maaltijd hebt om je dag op de best mogelijke manier te beginnen!
Je weet inmiddels wel hoeveel ik van mijn chiapudding houd en om jou uit te leggen waarom ze mijn ontbijtroutine hebben veranderd. Naast dat het mijn ontbijt lekkerder maakte, is het ook nog goed voor je.

Bloedsinaasappel en aardbei chiapudding

Terug naar deze pudding. Het is zo verfrissend en vol van smaak.
Ik moet zeggen dat het weken van de zaadjes in de vruchtenpuree een heel ander resultaat oplevert dan het weken in melk of yoghurt. En geeft zoveel smaak! Heeft helemaal geen zoetstoffen nodig maar als je wilt, kan je er agave siroop of honing aan.

 

Voordelen van chiazaad:

 

Met slechts 69 calorie├źn per eetlepel bevatten deze zaden veel vezels, eiwitten, calcium, Omega-3 vetzuren en een behoorlijke hoeveelheid verschillende vitamines, waaronder B1, B2, B3, kalium en zink.
Ze zijn rijk aan vezels.
Voor iedereen die een koolhydraatarm dieet volgt, lijkt het hoge aantal koolhydraten in chiazaad misschien wat veel, maar ongeveer 90% van de koolhydraten bestaat uit vezels. Vezels zijn geweldig voor ons spijsverteringsstelsel, kunnen ervoor zorgen dat we ons langer vol voelen enz.
Ze zitten boordevol antioxidanten.
En ze zijn glutenvrij.
Ook bevatten ze veel eiwitten.

 

Nog meer chiapuddingen:

 

Peanut butter jelly chiapudding
Appeltaart chiapudding
Spirulina chiapudding met bramen
Chiapudding met chai en dadels
Mango kurkuma chiapudding
Koffie chiapudding met pindakaas
Chiapudding met matcha en kiwi

 

Tips:

 

Als topping kan je ook nog aardbeien, granola, kokos, andere noten, etc. gebruiken.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Bloedsinaasappel en aardbei chiapudding: