Deze gezonde freakshake is zo leuk! Freakshakes zijn serieus intense milkshakes wat een mix is tussen een milkshake en een overdadig dessert. Van alles wordt bovenop een milkshake gestapeld.
Ik maak er mijn twist op en heb een romige smoothie van met lekker veel fruit erop gemaakt.
Dit recept kan gemaakt worden met een verschillende soorten fruit en je kunt heel veel plezier beleven aan het maken van de spiesjes. Het is zo leuk om creatief aan de slag te gaan met je eigen verantwoorde freakshake!

 

Freakshake

Gezonde freakshake

De freakshake was een ware rage op social media. Deze over the top milkshake vervult de stoutste dromen van de échte zoetekauwen onder ons. Ik heb me er nooit aan gewaagd, denk dat ik misselijk zou worden van al die zoetigheid.
Ze waren overgewaaid uit Australië en hadden hun weg gevonden naar Europa: de freakshakes. Deze guilty pleasure veroverde menig hart op Instagram.

 

De basis van deze shake is een romige ijskoude milkshake, maar dan in een megaversie. Van de klassieke chocolade-, aardbei-, banaan shakes tot trendy smaken als salted caramel en natuurlijk pindakaas.
Maar wat deze shake pas echt tot een wereldwijde topper maakte, is de excentrieke afwerking. Deze begint met een flinke toef slagroom, met daarop een overload aan sauzen en andere zoetigheden als brownies, donuts, vers fruit, koekjes, nootjes, chocolade en nog veel meer.

 

Gezonde freakshake toppings

 

Hier is een lijst met dingen die je zou kunnen gebruiken om je gezonde freakshake op te leuken:

– papieren rietjes
– cocktail parapluutjes
– citrusvruchten plakjes
– spiesjes van vers fruit zoals frambozen, bosbessen, druiven of aardbeien
– cacaonibs
– chiazaadjes
granola
– een hele banaan gedoopt in donkere chocolade
– eetbare bloemen

 

Deze gezonde freakshake is makkelijk te maken en erg lekker. Maak het samen met de kids, ik weet zeker dat ze dit leuk en lekker vinden. Ik hoop dat je ervan geniet en creatief wordt met de toppings.

Extra nodig: satéprikkers

 

 

Recept Gezonde freakshake: