Vandaag heb ik weer een lekker en verantwoord ontbijtje voor jullie, namelijk deze mooie blauwe overnight oats met butterfly pea. Behalve havervlokken heb ik ook nog chiazaadjes erin verstopt, waardoor het lekker vullend is. En natuurlijk de butterfly pea waarvan ik een mooie blauwe thee heb gemaakt welke verwerkt is in dit ontbijtje. Overnight […]
Ik had deze salade met spelt, rode ui en biet gemaakt voor het Kerstdiner en dit een groot succes. Drie grote schalen vol waren in no-time leeg, dat was een goed teken. Dus thuis nog maar een keer deze heerlijke salade gemaakt om er een foto van te schieten en het recept uit te schrijven […]
Wij zijn een paar dagen naar Terschelling geweest en daar zag ik voor het eerst in de duinen duindoornstruiken met mooie oranje besjes staan. Die hebben wij niet bij ons in de polder en ik heb een paar besjes geplukt om te proeven. Het is een lekker zuur besje met heel veel smaak. Die besjes […]
Het is einde zomer en er wordt volop geoogst in onze mooie polder. Zo ook de gekleurde bietjes en wortelen van boer Martin van De Zonneheerdt. De meest prachtige gekleurde groenten teelt hij, daar moet ik iets bijzonders van maken. Het is nu een salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs geworden, een salade waarvan […]
Manlief doet af en toe boodschappen in Friesland. Niet dat ik daar om vraag, maar dat vindt hij gewoon leuk. Hij werkt in Friesland, daarom vindt hij het ook fijn om op zoek te gaan naar echte Friese lokale producten. Nu had hij ook weer een tas vol gekocht en dan wordt er van mij […]
Ik doe weer eens mee aan de swiepswapswoep die de leuke foodblogger Mandy van Mandyandmore.nl organiseert. Tegenwoordig kan je ook aangeven wat voor soort recept je zoekt, ik heb bakken en bourgondisch aangegeven. Zo werd ik aan Lianne van De Zoetekauw gekoppeld. Lianne houdt enorm van bakken en van chocolade en koekjes. Je kunt daarom […]
In de Flevourbox van augustus zaten blauwe bessen van Fairplant uit Luttelgeest en kersen van de familie van Daele uit Dronten. Appels en peren van Fruithal Smits Aangezien zondag bakdag en/of toetjesdag is, heb ik een heerlijke galette met kersen en blauwe bessen gemaakt. Dit geserveerd met een bolletje vanille-ijs, nou dat smaakte goed kan […]
Is het geen plaatje, deze kleurrijke regenboog salade met geitenkaas? Ik had zin in een vrolijke salade en dat is het ook geworden. Alle kleuren van de regenboog op je bordje, hoe lekker is dat. Sowieso is het eten van alle kleuren groente goed voor je en vooral als je het in een gerecht zoals […]
In de Flevourbox van april zat biologische honingraat. Daar wilde ik iets speciaals mee doen. Nu had ik in mijn hoofd om dit te combineren met roodlof, dit heeft namelijk een lekker bittertje waar de honing een goede zoete tegenhanger is. In het hele dorp natuurlijk geen roodlof te vinden. Toch maar besteld bij mijn […]
Manlief gaat tegenwoordig heel vroeg van huis en daarom maak ik alvast elke avond ervoor een ontbijtje klaar voor ons. Dan kan hij het ’s morgens uit de koelkast pakken en toch even genieten van een heerlijk ontbijt voordat zijn dag begint. Een van zijn favorieten is deze Overnight oats met cacao en pindakaas, daar […]