Jouw favoriete combinatie van aardbeien en chocolade krijgt een boost in deze gevaarlijk heerlijke Aardbeien chocolade martini. Wat is het eerste dat in je opkomt als je denkt aan Valentijnsdagtraktatie? Ik wed dat het chocolade is en dan durf ik te wedden dat je volgende gedachte in chocolade gedoopte aardbeien zal zijn. Er is een goede reden waarom chocolade en aardbeien zo’n cliché zijn voor deze feestdag. Ze schreeuwen niet alleen om verfijnde lekkernijen, maar de rode hartvormige aardbeien gedoopt in heerlijke chocolade, zijn de perfecte en verleidelijke traktatie.

 

Valentijns cocktail

 

Mag ik deze Valentijnsdag iets leukers en flirterigs voorstellen, maar met dezelfde geweldige smaak, zoals deze aardbeien chocolade martini? In deze indrukwekkende cocktail wordt het klassieke paar verder ‘verbeterd’ met wat vanille wodka, witte crème de cacao-likeur en room! Het is absoluut heerlijk en geserveerd in mooie cocktailglazen, zorgt het voor een geweldige presentatie. Maak indruk op je geliefde door deze martini te serveren aan het einde van een romantisch diner.

 

Bevroren aardbeien zijn een prima alternatief als verse aardbeien nog moeilijk te vinden zijn omdat ze niet in het seizoen zijn. Ik koos voor blanke chocoladelikeur om de delicate roze kleur van de cocktail niet te vertroebelen. Deze likeur is helder en zoet is met een heerlijk chocoladearoma.

 

Glas versieren

 

Ter decoratie kan je de rand van het glas versieren met chocolade. Elke gewenste chocolade kan je gebruiken (wit, puur of melk) om de glazen in te dippen. Smelt de chocolade in een kom au-bain-marie of in de magnetron. En doop de rand van het glas in de gesmolten chocolade.

 

Nog meer Valentijns cocktails:

 

Roze sgroppino
Bosvruchten sorbet in rosé bubbels
Bloedsinaasappel gin cocktail
Parfait Amour cocktail
Valentijns mocktail met frambozen
Aardbei cranberry cocktail
Bloedsinaasappel Margarita

 

Tips:

 

Als je bevroren aardbeien gebruikt, laat ze dan iets ontdooien voordat je ze gaan pureren.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Aardbeien chocolade martini: