Ik heb een heerlijk en leuk receptje voor Valentijnsdag of voor een andere gelegenheid als jij iemand wilt verwennen, namelijk een super lekkere roze sgroppino, gemaakt van frambozen sorbetijs in plaats van citroen sorbetijs. Een heerlijke en prachtige twist op dit feestelijke Italiaanse drankje.

 

Sgroppino

 

Een sgroppino is een zalig Italiaans ijskoude cocktail gemaakt van citroen sorbetijs, wodka en Prosecco. Wellicht heb je dit al eens gedronken op een terrasje in Italië.
Speciaal voor Valentijnsdag heb ik een mooie roze sgroppino gemaakt. Ziet het er niet prachtig en smakelijk uit?
Gebruik frambozen sorbetijs of bosvruchten sorbetijs in plaats van citroen sorbetijs en je maakt een prachtige roze cocktail.

 

Dit drankje is niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens makkelijk om te maken. Door een blender te gebruiken, kan je meerdere cocktails tegelijk maken.
Sgroppino is behalve een cocktail ook een spoom. Je kunt het als aperitief, tussengerecht of zelfs als nagerecht serveren tijdens een dinertje thuis. Het maakt je maag los en ontspannen tijdens of na het eten. Daarom is het zo geschikt om tijdens of na een meergangen menu te serveren.

 

Je kunt een sgroppino het beste in een blender mixen tot een mooi luchtig drankje. Serveer deze tongstrelende cocktail in flûtes (hoge champagneglazen). Garneer het eventueel met een schijfje citroen als je citroenijs of een framboos als je framboosijs gebruikt.

 

Maken

 

Voordat je dit drankje gaat maken, zorg je ervoor dat alle ingrediënten zo koud mogelijk zijn. Dus wodka en ijs in de vriezer en de Prosecco in de koelkast.
Zorg er ook voor dat de champagneglazen goed gekoeld zijn (leg ze bijvoorbeeld een uurtje tevoren in de vriezer).

 

De hoeveelheden per persoon zijn 20 ml wodka, 50 ml prosecco en 2 bolletjes sorbetijs. Dit is voldoende voor één drankje, vermenigvuldig de ingrediënten als je meteen meerdere drankjes tegelijk wilt maken.
Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot een gladde, romige massa.

 

Variaties

 

Je kunt volop variëren met deze cocktail. Zo kan je een andere smaak sorbetijs nemen, een rosé bubbel gebruiken of de wodka door een andere sterke drank zoals bijvoorbeeld een Limoncello nemen. Wat jou maar lekker lijkt.

 

 

Recept Roze sgroppino: