Haagse bluf

Haagse bluf

Voor een online fotografie workshop moesten we Haagse bluf maken. Dat kwam goed uit want dit recept stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Een lekker luchtig ouderwets toetje gemaakt van slechts een paar ingrediënten.   Haagse bluf   Het is een klassiek nagerecht die zijn oorsprong dus in Den Haag heeft. Maar […]

Pompoen met speltkorrels en kaassaus

Pompoen met speltkorrels en kaassaus

Het is februari en er zijn nog volop pompoenen te koop. Wij zijn er gek op dus we zijn nog lang niet uitgekeken op de pompoen. Er zat een hele grote biologische Sweet mama pompoen uit onze eigen polder in de Flevourbox van februari. Hier wilde ik iets speciaal mee doen. Ik had nog gekookte […]

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Pastinaakpuree met paarse wortelen

Hoe maak je van twee oer-Hollandse groenten zoals pastinaken en wortelen een bijzonder gerecht. Deze pastinaakpuree met paarse wortelen en krokante kikkererwten is een heerlijk vegetarisch gerecht met de groenten uit de Flevopolder en de smaken van het Midden-Oosten.   Groenten uit de polder   Zowel de pastinaken als de paarse wortelen komen uit onze […]

Peer, gember en rum cocktail

Peer, gember en rum cocktail

Ik mocht een fles perensap van onze lokale appelboer ontvangen. Heerlijk om zo te drinken natuurlijk, maar ook leuk om er iets lekkers van te maken. Ik heb er een winterse peer, gember en rum cocktail van gemaakt. Fruitig door het perensap en hartverwarmend door de gember en rum. Dit wil je proberen! En ja […]

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Aardappelgratin Cacio e Pepe

Lekkere romige en peperige gratin van aardappelen, wie lust dat nou niet. Deze aardappelgratin Cacio e Pepe is natuurlijk een knipoog naar de bekende Italiaanse klassieker pasta Cacio e Pepe. Deze pasta wordt gemaakt met zwarte peper en geraspte Pecorino kaas, meer niet. Maar wat een heerlijk pastagerecht is dat!   Gratin   De Franse […]

Koffiecocktail met Amarena

Koffiecocktail met Amarena

Op 14 februari is het Valentijnsdag en mijn verjaardag. Hoe leuk is dat! Al jaren word ik op deze dag vreselijk verwend door mijn lief en dat vind ik geweldig. Het is gewoon een leuke dag om jarig te zijn. Zo vlak voor Valentijnsdag begint het toch wel te kriebelen en wil ik weer een […]

Peertjes gestoofd in hibiscusthee

Peertjes gestoofd in hibiscusthee

Wees loyaal en koop lokaal. In de februari Flevourbox zat o.a. een kilo stoofpeertjes van onze lokale appelboer Smits. Nu heb ik al een paar stoofpeer recepten op de site staan, tijd om weer eens een ander recept te verzinnen. Ooit heb ik eens knalrode peertjes gezien en die bleken gestoofd te zijn in hibiscusthee. […]

Boerenkoolsalade met tahindressing en feta

Boerenkoolsalade met tahindressing en feta

Ik had voor een boerenkoolovenschotel veel te veel stronken boerenkool gekocht. Na twee dagen in de koelkast te hebben gelegen, vond ik het hoognodig om hier nog iets van te maken. Het is een simpele maar oh zo lekkere boerenkoolsalade met tahindressing en feta geworden. Holland meets Midden-Oosten zullen we maar zeggen, maar de combinatie […]

Aardappelen met spek uit de oven

Aardappelen met spek uit de oven

Ik mocht van Lindenhoff Baambrugge heerlijk producten ontvangen voor een online kookworkshop met Alain Caron. Van enkele producten zat er veel te veel van in de dozen. Zo hadden we een paar blaadjes laurier nodig en ontving ik een zak met 100 gram(!) laurierblaadjes. Dat zijn heel veel blaadjes kan ik je verklappen. Ik vond […]

Baileys salted caramel chocolade fudge

Baileys salted caramel chocolade fudge

Ik had een fles Baileys salted caramel gekocht en waar ik al bang voor was …… het is zondig lekker! Natuurlijk heerlijk om zo te drinken met een ijsblokje, maar ook leuk om er iets lekker van te maken zoals deze goddelijk lekkere Baileys salted caramel chocolade fudge. Met slechts een paar ingrediënten tover je […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden