Chocolade cakejes met karamel

Chocolade cakejes met karamel

Decadente chocolade cakejes met karamel, wie lust dat nou niet? En het is ook nog eens super makkelijk te maken en super snel klaar. Eet het lekker warm met een bol vanille-ijs. Een verwendessert uit een kommetje.   Toetjes   Een keer per week op zondag eten wij een nagerecht. En dat is meestal een […]

Gnocchi met prei en vegetarische kip

Gnocchi met prei en vegetarische kip

Een heerlijk vegetarisch gerecht met lekkere zachte gnocchi, groenten, zongedroogde tomaatjes en kipstukjes in een romige saus. Met deze gnocchi met prei en vegetarische kip zet je supersnel een heerlijke maaltijd op tafel. Comfort food ten top!   Gnocchi   Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappel, bloem, semolina, kaas en eieren. Het zijn […]

Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept

Prei vinaigrette

De prei was in de aanbieding en dat was voor mij een mooi excuus om eens deze prei vinaigrette te maken. Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept. Een klassieker die het nog steeds goed doet moet ik zeggen. Het toch wel een van de lekkerste manieren om prei te bereiden. En met dit gerecht […]

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Geroosterde bietjes met honing en azijn

Als je gek bent op bietjes, dan moet je beslist eens deze geroosterde bietjes met honing en azijn maken. De bietjes krijgen een intensere smaak omdat je ze in de oven roostert, maar daarnaast krijgen ze nog extra smaak door de honing en azijn. Ik denk zelfs dat iemand die niet van bietjes houdt, dit […]

Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs

Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs

Heerlijk avondje is gekomen. December, ik houd ervan. Niet van de winter, oh nee geef mij de zomer maar, maar de maand december is toch echt wel gezellig, lekker en feestelijk. Speciaal voor Sinterklaas heb ik een Banketstaaf met zelfgemaakte amandelspijs recept voor jullie. Helemaal niet moeilijk om te maken en eigenlijk ontzettend leuk om […]

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Denk je aan herfst dan denk je aan paddenstoelen. Deze heerlijke hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen lijkt een beetje tussen op een quiche, maar is dat toch niet helemaal. Ik heb de bodem gevuld met een soort quichevulling en daarop later de gebakken uien en paddenstoelen gedaan. Een te lekkere vegetarische taart wat […]

Stoofpot met rode linzen en zoete aardappel

Stoofpot met rode linzen en zoete aardappel

Ik mocht een zak rode linzen en een pot tomatensaus ontvangen. Deze heb ik gecombineerd in deze lekkere stoofpot met rode linzen en zoete aardappel. Het is weer zo’n heerlijk eenpansgerecht, ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Maar dit gerecht is natuurlijk ook heerlijk in het weekend.   Stoofgerechten   Het is herfst […]

Salade met boerenkool en pompoen

Salade met boerenkool en pompoen

Het is herfst en de verse herfstgroenten zoals pompoen, boerenkool en rode kool liggen volop te lonken naar ons in de groentewinkel. Tijd om een heerlijke herfstsalade te maken. Deze salade met boerenkool en pompoen is zo’n salade, lekker met het zoet van een rijpe peer, walnoten, cranberries en een heerlijke dressing.   Groenten vers […]

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Geroosterde rode kool met blauwe kaas

Ouderwetse rode kool met appeltjes is natuurlijk ontzettend lekker, maar deze geroosterde rode kool met blauwe kaas is ook niet te versmaden. Ze noemen tegenwoordig alle groenten die in plakken gesneden zijn “steaks”. Ik heb toch hele andere ideeën bij steaks, voor mij is dat een lekker stukje rundersteak. Daarom noem ik het geen rode […]

Gepofte wortelen met harissa yoghurt en feta

Gepofte wortelen met harissa yoghurt en feta

Ja het is weer tijd voor die prachtige gekleurde wortelen. Ik koop ze altijd bij de groenteboer op de markt omdat ik weet waar deze wortelen vandaan komen. Dit is namelijk van de een boer bij ons uit de buurt. Serveer het als bijgerecht bij een speciaal etentje. Of als een vegetarisch hoofdgerecht samen met […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden