Feestelijke wortels

Deze feestelijke wortels zijn een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Wortels gegaard in wortelsap is een van de meest populaire bijgerechten die ik ooit op een menu heb gezet. Het is gemakkelijk thuis te maken. De meeste mensen kennen geglaceerde wortels met sinaasappelsap, maar de smaak van het wortelsap is veel lekkerder waardoor de […]

Eendenborst met rozijnen en Marsala saus
Dahl van zwarte linzen

Dahl van zwarte linzen

Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis

Escabeche van witvis is een gerecht dat doorgaans bestaat uit een schotel van gepocheerde of gebakken vis, dat voor het opdienen wordt gemarineerd in een zuur mengsel. Deze zure marinade is meestal azijn, maar kan ook bestaan uit het sap van citrusvruchten. Het marineren gebeurt (gedurende een of meer nachten) in de koelkast. Het gerecht […]

Dessertwijngelei met zomerfruit

Dessertwijngelei met zomerfruit

Dit is een heerlijke dessertwijngelei met vers zomerfruit als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden. Leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Je maakt een gelei van de dessertwijn, dit laat je met vers fruit opstijven […]

Bastilla met pompoen en feta

Bastilla met pompoen en feta

Een hartige taart met een Marokkaanse twist.

Cranberry witte chocoladeballen

Cranberry witte chocoladeballen

Ik zal het maar bekennen; ik ben gek op witte chocolade en kokos. Hierbij mijn guilty pleasure voor de Kerstdagen. Deze Cranberry witte chocoladeballen zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar het is wel een speciale verwennerij met de feestdagen.   Witte chocolade   Witte chocolade heet wel zo, maar is natuurlijk helemaal geen […]

Cranberry bieten compote

Cranberry bieten compote

Dit is een heerlijke cranberry bieten compote, die het goed zal doen met de feestdagen. Lekker bij kalkoen, kip of varkensvlees. Gebruik dan bij het gerecht dezelfde rode wijn als van de compote. De bietjes zijn een zalige combinatie met de cranberries, zoiets heb je nog nooit geproefd.   Compote   Het is misschien niet […]

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Het is herfst, tijd voor een lekkere stoofpot. Maak een grote pan van deze Boeuf Bourguignon klaar. Mocht je overhebben, dan gebruik je dit een volgende dag als ragout voor over de spaghetti: je brengt alles weer aan de kook en laat het zodanig lang sudderen tot het vlees uit elkaar valt.   Boeuf Bourguignon […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden