Dit is een heerlijke cranberry bieten compote, die het goed zal doen met de feestdagen.
Lekker bij kalkoen, kip of varkensvlees. Gebruik dan bij het gerecht dezelfde rode wijn als van de compote. De bietjes zijn een zalige combinatie met de cranberries, zoiets heb je nog nooit geproefd.

 

Compote

 

Het is misschien niet de ster van de show, maar geen enkel Kerstdiner bij ons is compleet zonder wat cranberrysaus! Het heeft die zoetzure smaak die perfect past bij alles op je bord. Dit recept is gemaakt met bietjes, waardoor er meer vitamines aan de compote worden toegevoegd. Het voegt ook een licht aardse smaak toe waar jij en jouw gasten zeker van zullen houden! Geen in de winkel gekochte cranberrycompote meer, dit recept zal snel uw nieuwe vakantietraditie worden.

 

Cranberries hebben een pittige scherpte die al het andere voedsel op je Kerstbord tot leven brengt. En hoewel je cranberry compote in de supermarkten kunt kopen, overweeg dan om wat ruimte vrij te maken voor deze eenvoudige, maar spectaculaire! zelfgemaakte compote.
De bieten voegen een diepere, rijkere smaak toe aan de compote, terwijl ze de cranberries nog steeds laten glanzen.

 

Deze cranberry bieten compote is niet alleen een prachtige aanvulling op je Kersttafel, maar zit ook boordevol voedingsstoffen en antioxidanten, dankzij de steringrediënten cranberries en bieten. Cranberries zorgen voor een pittige en licht zoetzure smaak, terwijl de bieten aardse tonen en een prachtige karmozijnrode tint aan de compote toevoegen. Het is de perfecte smaakbalans, waardoor het een veelzijdige begeleider is van diverse gerechten.

 

Rode wijn*

 

Neem wel een lekkere rode wijn voor het maken van deze compote. Bijvoorbeeld een
Rioja, Merlot, of Pinot Noir. Je kunt het beste deze wijn dan ook drinken bij het gerecht wat je erbij serveert.

 

Tips:

 

Je kunt de cranberries vers of diepvries kopen.

Ook zo dol op compotes? Probeer dan ook eens deze heerlijke Cranberry kersencompote met whisky, Pruimencompote met sinaasappel of Cranberry compote.

 

 

Recept Cranberry bieten compote: