Deze pruimencompote zit eigenlijk tussen een jam en een compote in. Ik heb wel geleisuiker gebruikt, maar zodanig veel (of weinig) dat het meer een compote geworden is.
Als je het zoeter of minder zoet wilt, voeg dan meer of minder suiker toe aan deze pruimencompote met sinaasappel.

 

Ik kreeg heel veel pruimen van mijn moeder uit haar eigen tuin. Super rijp, dus ik moest ze gelijk opeten of verwerken. Nu had ik toevallig al pruimen op de markt gekocht, laten we die dan maar eten en de pruimen van mijn moeder verwerken. Het is een heerlijke kruidige compote geworden met een bijzondere smaakcombinatie.
Als je deze compote in brandschone potjes goed afgesloten in de koelkast zet, kan je er nog een hele tijd van genieten.

 

Hoe grof of fijn je de compote wilt hebben, bepaald je zelf. Wat jij lekker vindt. Snijd dus de pruimen in grotere of kleinere stukjes als je een grovere of juist fijnere compote wilt maken. Ik vind het wel lekker als er nog stukken pruim in zitten. Ik heb de schilletjes erin gelaten.
Deze compote is niet alleen erg lekker op een beschuitje, wafel, ijs of door de yoghurt. Maar je kunt het ook bij vlees, kip of kaas serveren.

 

Nog meer compotes

 

We gaan weer richting de winter en ik heb ook nog een recept voor een heerlijke Cranberry compote voor je. Maak die bijvoorbeeld met de Kerstdagen.