Bloedsinaasappelen met gekruide siroop

Bloedsinaasappelen met gekruide siroop

Met een vleugje Midden-Oosterse smaak zijn deze bloedsinaasappelen met gekruide siroop een verfrissende afsluiting van een maaltijd. Of een heerlijk ontbijt, geserveerd met dikke vanilleyoghurt of kwark. Deze makkelijke sinaasappelsalade ziet er bijzonder opvallend uit, gemaakt met die prachtige kleuren van de bloedsinaasappelen. Het is een heerlijke aanvulling op een winters ontbijt. Het duurt niet […]

Watermeloen slush puppy

Watermeloen slush puppy

Een heerlijk verfrissend en verkoelend drankje die het goed doet op deze warme zomerse dagen. Snijd snel een watermeloen in stukken, gooi het in de vriezer en maak dan deze zalige watermeloen slush puppy. Enne …… niet te snel drinken hè, anders krijg je een ‘brain freeze’ oftewel ijshoofdpijn (ik spreek uit ervaring).   Slush […]

Bloedsinaasappeltaart

Bloedsinaasappeltaart

Ik heb voor jullie een heerlijke bloedsinaasappeltaart welke jij voor jouw lief kunt maken. Het is de tijd van bloedsinaasappelen en Valentijnsdag komt eraan. Reden om deze twee te combineren in een heerlijke friszure Valentijnstaart in hartvorm. Als je geen bakblik in een hartvorm hebt, kan je natuurlijk ook een ronde taart bakken.   Bloedsinaasappelen […]

Saffraan en kardamom panna cotta

Saffraan en kardamom panna cotta

Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze […]

Pruimen en kersen cobbler

Pruimen en kersen cobbler

De pruimen en kersen zijn volop in het seizoen. Lekker sappige steenvruchten die heerlijk zijn om zo te eten. Maar je kunt er nog zoveel meer mee doen. Bijvoorbeeld een heerlijke pruimen en kersen cobbler ermee maken. Een nagerecht waar iedereen van zal smullen.   Steenvruchten   Steenfruit oftewel steenvruchten is een verzamelnaam voor alle […]

Limoncello cream cocktail met citroenijs

Limoncello cream cocktail met citroenijs

Deze Limoncello cream cocktail met citroenijs kan je als nagerecht serveren of als een heerlijk drankje op een warme zomermiddag of avond drinken. Het is een unieke cocktail gemaakt van een heerlijke Limoncello cream van Pallini.   Limoncello cream   Deze zalige Limoncello cream is een romige citroenlikeur gemaakt van Limoncello en verse kokosolie. Het […]

Turks nagerecht Kenefe

Turks nagerecht Kenefe

Het Turks nagerecht Kenefe stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Toen ik weer eens in een Turkse winkel was, zag ik een pak kadayif liggen. Heb dit gekocht om mezelf ertoe te zetten om het eindelijk eens te maken. We hadden het al eens gegeten in Turkije en ik was toch reuze […]

Perenjam met gember en kardamom

Perenjam met gember en kardemom

In de leuke receptenswap van Mandyandmore, werd ik deze keer gekoppeld aan Anne van Lekker Bourgondisch. De keuze is op haar Perencompote met gember gevallen en ik noem het perenjam met gember en kardemom. Tja je wilt toch je eigen twist aan een recept van iemand anders geven.   Anne en haar man Thijs en […]

Zoete Turkse pompoenblokjes

Zoete Turkse pompoenblokjes

Toen wij met mijn moeder op vakantie waren in Turkije kregen wij bijna elke avond zoete Turkse pompoenblokjes bij het dessert. Deze stonden te shinen op de grote tafel met nagerechten. Jaja, we hadden een all-inclusive reis geboekt en ik moet zeggen dat ons dit prima bevallen is.   Pompoen   Pompoen is een ontzettend […]

Trifle met frambozen en meringues

Deze trifle met frambozen en meringues is een echte klassieker. En het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk te maken is, maar je zet wel een fantastisch dessert op tafel.   Trifle   Een trifle is een Engels nagerecht bestaande uit meerdere lagen en geserveerd in een glazen kom waardoor je de laagjes […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden