Een heerlijk verfrissend en verkoelend drankje die het goed doet op deze warme zomerse dagen. Snijd snel een watermeloen in stukken, gooi het in de vriezer en maak dan deze zalige watermeloen slush puppy. Enne …… niet te snel drinken hè, anders krijg je een ‘brain freeze’ oftewel ijshoofdpijn (ik spreek uit ervaring).

 

Slush puppy

 

Ik wist eigenlijk niet hoe ik dit moest noemen, is het ijs of is het een ijskoude smoothie? Daarom heb ik het maar een slush puppy genoemd, omdat het een beetje tussen ijs en een drankje inzit. Ik heb er een iets gezondere slush puppy van gemaakt dan die je normaal kunt kopen.

 

Zelf maken

 

Een slush puppy zelf maken is helemaal niet moeilijk, je hebt er alleen wel een krachtige blender of keukenmachine voor nodig. Eentje die bevroren fruit aan kan. En je moet eerst even de watermeloen in stukjes snijden en invriezen, maar daarna is het een fluitje van een cent. Met slechts een paar ingrediënten, maak jij deze verfrissende watermeloen slush puppy zelf thuis.

 

Ik heb kokosmelk en limoensap gebruikt, dit geeft het drankje een lekkere tropische smaak. Daarbij nog wat agave siroop om het iets zoeter te maken. Je kunt ook nog een paar druppels oranjebloesemwater eraan toevoegen, maar dat hoeft niet.

 

Mini watermeloen

 

Ik zag bij mijn groenteboer van die leuke mini watermeloentjes liggen en heb deze gekocht. Daar heb ik het drankje in geserveerd, maar je kunt het natuurlijk ook in glazen doen.
In de afgelopen zomers heb ik wel vaker van die mini watermeloentjes bij hem gekocht en daarmee heb ik deze mini watermeloen met vers fruit, watermeloen cranberrysmoothie, frozen watermeloen cooler en watermeloen granita van gemaakt. Stuk voor stuk heerlijke recepten voor warme dagen.

 

Cocktail

 

Als je nog een scheut sterke drank of likeur aan de watermeloen slush puppy toevoegt, maak je er een heerlijke zomers cocktail van. Denk bijvoorbeeld aan een rum, wodka of nog lekkerder is het om een watermeloen likeur erbij te doen.

 

Tip:

 

Je hebt ongeveer 500 gram watermeloen vruchtvlees nodig, snijd dit in blokjes en vries het alvast in. Zoek wel een meloen zonder pitjes op!

 

 

Recept Watermeloen slush puppy: