Ik zag hele kleine schattige mini watermeloentjes liggen bij de groenteboer en heb ik gekocht. Eentje heb ik uitgehold en daar weer lekker fruit in gedaan. En deze heb ik het vruchtvlees ook eruit geschept en hiervan een heerlijke watermeloen granita gemaakt.
De uitgeholde helften heb ik goed verpakt in de koelkast omdat ik dit wilde gebruiken om de granita in te serveren. Dit is een heerlijk verfrissend toetje voor een warme dag. En daarbij nog super simpel om te maken.

 

Een granita maak je door het mengsel in een diepvriesbak in de vriezer te zetten en laat je
bevriezen totdat er bij de randjes ijs ontstaat, dit duurt ongeveer een half uur. Dan roer je alles goed door met een vork zodat alle bevroren stukjes los komen. Zet de bak terug in de vriezer en herhaal ongeveer elk half uur, totdat alles volledig is gekristalliseerd. Dit duurt ongeveer drie uur in totaal. Voor het serveren hak je met een grote vork het ijs fijn.
Ik heb er een simpele manier op gevonden. Je laat het gewoon invriezen zonder er naar om te kijken. Tien minuten voor het serveren haal je het uit de vriezer. Daarna ga je het met een grove rasp raspen tot een granita. Hoe simpel is dat?

 

Nog meer granita’s

 

Ik heb nog meer heerlijke granita’s op de site staan. Probeer ook eens deze (bloed)sinaasappel granita