Chocolade pindakaas bonbons

Chocolade pindakaas bonbons

Ken jij die Reese peanut butter cups? Ik ben er helemaal verslingerd aan. Ik kan ze gelukkig niet kopen in ons dorp anders zou ik ze teveel eten. Maar nu heb ik ze zelf gemaakt, nou niet helemaal zoals het origineel. Maar deze chocolade pindakaas bonbons komen qua smaak aardig in de buurt.   Bonbons […]

Cerises flambées met ijs

Cerises flambées met ijs

Cerises flambées met ijs oftewel geflambeerde kersen met ijs is een echte klassieker. Een retro nagerecht, maar nog steeds zondig lekker. Bij ons thuis was het vroeger feest als dit dessert op tafel verscheen. Met vlam en al! Nou ik heb geprobeerd om het al vlammend op de foto te krijgen voor jullie, maar zoals […]

Chocolade cashew notenpasta

Chocolade cashew notenpasta

Zijn jullie ook zo gek op Nutella? Ik heb een wat gezondere versie voor jullie. Het is deze heerlijke chocolade cashew notenpasta. Gemaakt van rauwe cashewnoten, kokosbloesem suiker en cacaopoeder voor een heerlijke chocoladesmaak.   Notenpasta   Een notenpasta zoals pindakaas is heel makkelijk zelf te maken. Het voordeel hiervan is dat jij zelf bepaalt […]

Mango taartje met kokos

Mango taartje met kokos

En weer een leuke recepten swap, georganiseerd door Mandyandmore. Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van Esthers-Keuken. Omdat mijn man, net zoals die van haar, gek is op mango was de keuze snel gemaakt. En alles waar kokos in zit, vind ik te lekker. Het is dus een mango taartje met kokos geworden.   […]

Trifle met frambozen en meringes

Deze trifle met frambozen en meringes is een echte klassieker. En het goede nieuws is dat het helemaal niet moeilijk te maken is, maar je zet wel een fantastisch dessert op tafel.   Trifle   Een trifle is een Engels nagerecht bestaande uit meerdere lagen en geserveerd in een glazen kom waardoor je de laagjes […]

Perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden

Perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden

Ik had heerlijke Sweet Sensation peren gekregen. Deze peer is een nieuw Nederlands ras, lekker stevig, zoet en sappig. Natuurlijk heerlijk om uit het vuistje te eten, maar ook leuk om er iets lekkers mee te maken. Het zijn deze perentaartjes met amandelspijs en speculaaskruiden geworden.   Dit taartje is een heel oud recept van […]

Rijstepap met koffie en vanille

Rijstepap met koffie en vanille

Als kind kregen wij vaak rijstepap te eten als toetje. Ja toen vond je dat nog lekker, maar nu heb ik een volwassen rijstepap gemaakt. Deze rijstepap met koffie en vanille is een 2.0 versie van de pap die we vroeger kregen.   Rijstepap   Ik heb voor deze rijstepap dessertrijst gebruikt. Dit is een […]

Brownies met Knoppers nutbar

Brownies met Knoppers nutbar

Ik mocht hele lekkere nieuwe Knoppers nutbars ontvangen. Natuurlijk heerlijk om zo op te eten, maar ja ik wil er weer iets speciaals mee doen. De kleinkinderen waren weer bij ons dit weekend en die willen altijd bakken met oma. Dus ter plekke verzon ik deze Brownies met Knoppers nutbar. Nou wat hebben we gesmuld […]

Vietnamese koffie milkshake

Vietnamese koffie milkshake

Koffiedrinken in Vietnam is een beleving op zich. In de vele koffiehuisjes kan je genieten van de sterke koffie. En van die heerlijke sterke koffie maken ze weer een Vietnamese koffie milkshake.   Koffie   Vietnam is een echt koffiedrinkend land. Niet alleen drinken ze het veel, maar verbouwen ze ook koffiebonen. Koffiebonen is een […]

Mini pavlova's met herfstfruit

Mini pavlova’s met herfstfruit

Zondag is onze toetjesdag. Dus alleen op zondag maak ik een nagerecht voor na het avondeten. Dit doen we al jaren zo en dat houd ik er graag in. Deze Mini pavlova’s met herfstfruit zijn ontstaan omdat ik iets wilde doen met die heerlijke verse vijgen die nog in de fruitschaal lagen. Daarom is het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden