Mokkamousse met tahinslagroom

Mokkamousse met tahinslagroom

Een super simpel te maken toetje, maar oh zo lekker. Deze mokkamousse met tahinslagroom is in een mum van tijd gemaakt. Serveer het in een mooi glas en je hebt een feestelijk toetje. Ik ben gek op mokka en tahin en deze twee smaken gaan heel goed samen in dit nagerecht. Het is altijd maar […]

Broodpudding van vruchtenbrood

Broodpudding van vruchtenbrood

Ik mocht diverse producten uit onze mooie Flevopolder ontvangen. Zo zat er o.a. een Vruchtenbol van bakkerij Het Zonnelied, Eieren van Van der Weele en Kornoelje jam van Almeerse Weelde in de box. En omdat ik het leuk vind om dit soort producten met elkaar te combineren, heb ik er een heerlijke broodpudding van vruchtenbrood […]

Kwark met geroosterde druiven

Kwark met geroosterde druiven

Een feestelijk ontbijtje voor een speciale dag. Serveer kwark met geroosterde druiven als ontbijt of zelfs heerlijk als nagerecht. Door de druiven te roosteren met de honing worden ze nog zoeter en de smaak nog intenser. Rooster ze de avond ervoor en schep ze de volgende ochtend op een glas of schaaltje met kwark.   […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Witte chocolade Amarula truffels

Witte chocolade Amarula truffels

Ik kreeg een fles Amarula – Raspberry Chocolate African Baobab. Heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er ook iets mee maken. Het zijn deze te lekkere Witte chocolade Amarula truffels geworden. Wel een beetje zoet, maar zondig lekker! En deze chocolade bommetjes met likeur zijn super decadent maar super makkelijk te maken.   […]

Galette met kersen en blauwe bessen

Galette met kersen en blauwe bessen

In de Flevourbox van augustus zaten blauwe bessen van Fairplant uit Luttelgeest en kersen van de familie van Daele uit Dronten. Appels en peren van Fruithal Smits Aangezien zondag bakdag en/of toetjesdag is, heb ik een heerlijke galette met kersen en blauwe bessen gemaakt. Dit geserveerd met een bolletje vanille-ijs, nou dat smaakte goed kan […]

Appel en peercompote

Appel en peercompote

Ik mocht weer lekkere appels en peren van onze lokale appelboer ontvangen. Tevens had ik nog heerlijke appelsap van hun in huis. Hiermee heb ik deze lekkere appel en peercompote zonder toegevoegde suiker gemaakt. Een compote met hele partjes appel en peer, lekker bij hartige zowel als zoete gerechten.   Compote   Ik vind compote […]

Verveine fruitijsjes

Verveine fruitijsjes

Ik ontving een grote bos verse verveine van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Dit bijzondere bedrijf combineert viskweek met gewaskweek. Het afvalwater van de vissen (forellen) wordt gebruikt als voeding voor de gewassen. Deze biologische boerderij teelt bijzondere groentes, fruit en kruiden die net even anders zijn. Zo ook de citroen verbena oftewel verveine. En hiervan […]

Tapiocapudding met aardbeien

Tapiocapudding met aardbeien

Ik had nog een pot tapiocakorrels staan en heb die weer eens uit de kast getrokken en deze heerlijke tapiocapudding met aardbeien van gemaakt. Wij hebben het als ontbijt gegeten, maar het is ook lekker als tussendoortje of zelfs als nagerecht. Omdat de Hollandse aardbeien nu in het seizoen zijn, heb ik deze gebruikt. Je […]

Ricotta ijs met honingraat

Ricotta ijs met honingraat

In een Flevourbox zat biologische honingraat en daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Ook had ik nog echt lekkere ricotta in de koelkast staan. Wat als ik daar nou eens ijs van ging maken en daar de honingraat doorheen zou mengen? Nou ik kan jullie verklappen dat dit ricotta ijs met honingraat ontzettend […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden