Dalgona mokka mousse

Dalgona mokka mousse

Ik kon natuurlijk niet achterblijven met het maken van de koffietrend de Dalgona koffie. Het is een stevige koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk serveer je ijskoud of warm. Heb dus een glas met deze koffiecrème gemaakt en het was te lekker. Maar ja….dan begint het bij mij alweer te kriebelen. […]

Ontbijt parfait met bramen

Ontbijt parfait met bramen

Ik ben in deze bijzondere tijd niet aan het hamsteren, maar kritisch aan het kijken wat ik nog in de vriezer en voorraadkast heb staan. Mooie manier om deze eens op te schonen en alles te gebruiken wat ik nog op voorraad heb. De vriezer ligt vol met fruit, zo ook met bramen uit eigen […]

Turks nagerecht Kenefe

Turks nagerecht Kenefe

Het Turks nagerecht Kenefe stond al heel lang op mijn to cook lijstje. Toen ik weer eens in een Turkse winkel was, zag ik een pak kadayif liggen. Heb dit gekocht om mezelf ertoe te zetten om het eindelijk eens te maken. We hadden het al eens gegeten in Turkije en ik was toch reuze […]

Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes

Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes

Deze frisse citroen cheesecake met Paaseitjes is een no-bake cheesecake. Dus er komt geen oven aan te pas. Natuurlijk is deze cheesecake het hele jaar door lekker, maar door de chocolade eitjes erop is het een mooie Paastaart geworden. Dus zonder eitjes serveer je hem de rest van het jaar.   Zomers natuurlijk ontzettend lekker […]

Perenjam met gember en kardamom

Perenjam met gember en kardamom

In de leuke receptenswap van Mandyandmore, werd ik deze keer gekoppeld aan Anne van Lekker Bourgondisch. De keuze is op haar Perencompote met gember gevallen en ik noem het perenjam met gember en kardamom. Tja je wilt toch je eigen twist aan een recept van iemand anders geven.   Anne en haar man Thijs en […]

Bloedsinaasappel curd zelf maken

Bloedsinaasappel curd zelf maken

Dit jaar ben ik mijzelf aan het uitdagen om recepten te maken die ik nog nooit eerder bereid heb. Zo ook lemon curd. Alleen had ik geen citroenen in huis, maar wel die heerlijke rode bloedsinaasappels. Nou dan wordt het vandaag bloedsinaasappel curd zelf maken.   Curd   Ik vond het eerlijk gezegd best spannend […]

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken.   Ganzeneieren   Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger […]

Heerlijke smeuïge brownies

Heerlijke smeuïge brownies

Ik ben niet zo’n taarten- en koekenbakster, maar voor onze verjaardagen heb ik een bakblik achter uit het keukenkastje gehaald. Geen taart gebakken maar heerlijke smeuïge brownies. Dit is het perfecte basisrecept voor brownies, die je zelf naar smaak kunt aanpassen.   Brownies   Brownies of een chocolade brownie is ook weer zo’n typisch Amerikaans […]

Chiapudding met kiwi

Chiapudding met kiwi

Ik had me voorgenomen geen chiapudding recepten meer op de site te zetten omdat er al genoeg op staan. Maar toen de kiwi’s in de fruitmand lagen te lonken naar me, wist ik dat ik er een chiapudding met kiwi van zou gaan maken. En al doende vond ik de glazen er te leuk uit […]

Donuts met slagroom en frambozen

Donuts met slagroom en frambozen

Eigenlijk is dit geen recept te noemen, maar het is wel een ontzettend lekker gebakje. Maak deze mini donuts met slagroom en frambozen als verwennerij op bijvoorbeeld Valentijnsdag of Moederdag. Het is zo makkelijk, dat iedereen kan dit maken.   Donuts   Donuts zijn een soort gefrituurde beignets met een gat erin. Ze komen oorspronkelijk […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden