Een beetje zoet en een beetje pittig, deze gekruide gekonfijte kumquats worden gestoofd in een sinaasappellikeur met kaneelstokje, steranijs, sinaasappelrasp en sinaasappelbloesemwater. Het vereist ongeveer 40 minuten actieve tijd en het zal alles naar een hoger niveau tillen, van toast tot yoghurt tot ijs! Ik beloof! Ik heb Griekse yoghurt met gekonfijte kumquats geprobeerd en […]
Dit frambozen yoghurtijs is gemaakt met een ijsmachine. Het is heerlijk romig en smaakvol! Het is gemaakt met slechts vijf ingrediënten en vereist weinig werk. De frambozen kan je natuurlijk ook vervangen door aardbeien, mangoblokjes of ander vers fruit. Niets zegt meer ‘zomer’ dan frambozen. En in dit heerlijke recept wordt de frisse smaak van […]
Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet? Bakken maar Zoals jullie misschien al eens […]
Champorado is een zoete rijstpudding gemaakt met cacao, hiervoor wordt een soort paprijst gebruikt.
Dit ijs is zo simpel te bereiden en o zo lekker.
Deze marmelade is heerlijk op een geroosterde boterham of beschuit. Je kunt het ook serveren bij een kaasplankje of kip en/of varkensvlees.
Dit is een heerlijke dessertwijngelei met vers zomerfruit als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden. Leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Je maakt een gelei van de dessertwijn, dit laat je met vers fruit opstijven […]