Dit is een heerlijke dessertwijngelei met vers zomerfruit als nagerecht. Uiteraard kan je daar nog een glas dessertwijn bij serveren maar dat hoeft niet. Het ziet er spectaculair uit en is toch eenvoudig te bereiden.
Leuke afsluiter van een uitgebreid diner. Je maakt een gelei van de dessertwijn, dit laat je met vers fruit opstijven in mooie glazen. Een heerlijk zomers en niet te zwaar nagerecht. Serveer het eventueel met een toef slagroom erop.

 

Een gelei van dessertwijn met vers fruit erin, is de zomer in een glas! Deze gelei voor volwassenen gemaakt met wijn en sappig fruit is een fluitje van een cent om te maken en zo lekker!
Dit is de perfecte afsluiting van een barbecue, een picknick in de zon of gewoon lekker thuis als het weer het toelaat om buiten te zijn! Zorg ervoor dat je iets hebt om de kinderen mee af te leiden, want ze zien er superlekker uit, maar vanwege de dessertwijn zijn ze een toetje voor volwassenen! Voor de kinderen kan je ze maken met witte druivensap of met aanmaak gemaakt van vlierbloesemsiroop*.
Het mooie aan dit nagerecht is dat je het van tevoren kunt maken en tot 2 dagen in de koelkast kunt bewaren voordat je het serveert. Maak een prachtige presentatie in een wijnglas, maar je kunt het ook bereiden in elk gewenst glas (het ziet er ook prachtig uit in een martini-glas!)

 

Dessertwijn

 

Ik heb dit toetje nu gemaakt van een Muscat dessertwijn, maar in principe kan je elk soort dessertwijn gebruiken. Elk land produceert wel een lekkere dessertwijn, of het nu een Moscato uit Italië, Moscatel uit Spanje, Muscat of Sauternes uit Frankrijk of een Auslese uit Duitsland of Oostenrijk is. Vraag eventueel jouw slijter of wijnboer welke wijn je hiervoor het beste kunt gebruiken. Het hoeft geen hele dure wijn te zijn, maar zeker ook geen goedkope! Gewoon een lekkere dessertwijn voor een redelijke prijs.
Gebruik wel een witte dessertwijn, zodat het fruit erin nog goed te zien is.

 

Gelatine

 

Om een gelei van de wijn te maken, heb ik gelatineblaadjes gebruikt. De gelei moet niet al te stevig worden, het moet net opgesteven zijn. Gebruik dus de hoeveelheid gelatineblaadjes die in het recept vermeld staan, dat is precies genoeg.
Of gebruik agar-agar als vegetarisch alternatief voor gelatine.

 

Vers fruit

 

Neem een mengsel van bessen, zoals frambozen, bosbessen, bramen en kleine aardbeien. Ik heb aardbeien en bramen gebruikt, maar neem rood fruit wat jij lekker vindt.

Tip:

 

Probeer ook eens deze heerlijke zommerse vlierbloesem panna cotta met aardbeien of aardbeien Crodino granita.

 

Recept Dessertwijngelei met zomerfruit: