Overheerlijke zuccotto parfait

Overheerlijke zuccotto parfait

Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan.   […]

Aardbeien kwark taartje

Aardbeien kwark taartje

Wij zijn met een clubje begonnen aan onze maagverkleiningstraject. Eerst met z’n allen sporten en toen na een paar maanden werd een ieder opgeroepen voor de grote operatie. We leefden met elkaar mee en steunden mekaar. Al snel hadden we een app groepje om op de hoogte te blijven van de vordering of tegenslagen van […]

Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien

Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien

Voor dit Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien heb ik een aardbeien Skyr gebruikt. Dus extra aardbeiensmaak in dit verwen ontbijtje. Je kunt het ook maken van aardbeienkwark, ook lekker natuurlijk. Ken jij Skyr al? Skyr is een melkproduct wat oorspronkelijk uit IJsland komt. Het zit tussen magere kwark en dikke yoghurt (hangop) in. Je houdt […]

Trifle met mascarpone en Frangelico

Trifle met mascarpone en Frangelico

Deze trifle met mascarpone en Frangelico maak je voor een heel speciaal diner. Het is wel wat werk, maar dan serveer je ook wel iets spectaculairs. Om het helemaal feestelijk te maken, heb ik er wat sterretjes ingedaan bij het serveren. De oh’s en ah’s vliegen je om de oren! Begin een dag van te […]

Ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen

Ontbijttaartje met yoghurt, kokos en amandelen

In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten diverse lekkernijen. Zo ook Super Granola Absolutely Nuts van Eat Natural. Natuurlijk is deze granola heerlijk om ’s morgens op je yoghurt of kwark te eten. Maar je kunt er ook hele lekkere gerechtjes mee maken. Zoals bijvoorbeeld dit ontbijttaartje met […]

Speculaas spekjes

Deze speculaas spekjes zijn ideaal voor Sinterklaas avond of sowieso lekker in de maand december. In Nederland noemen we het spekjes, maar het zijn eigenlijk marshmallows. Ik had ze nog nooit gemaakt, dus het werd tijd dat ik dit eens ging proberen. En dat kwam goed uit, want ik had aardig wat eiwitten in de […]

Mango cheesecake taartje

Mango cheesecake taartje

Dit schattige kleine mango cheesecake taartje heb ik speciaal voor hubbie gemaakt omdat hij gek op mango is. Je kunt ook ander vers fruit gebruiken voor dit taartje, zoals bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en/of blauwe bessen.   Ik heb voor dit taartje een kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee genomen. Natuurlijk kan je ook een […]

Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen

Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen

Voor dit Ontbijttaartje van koffie yoghurt met vijgen heb ik verse en gedroogde vijgen gebruikt. Maar wel die lekkere zachte gedroogde vijgen en niet de keiharde. Dit is zo’n lekker taartje, dat kan je ook bij de koffie serveren of als nagerecht. Het is nu de tijd van verse vijgen, maak daarom snel deze verwennerij. […]

Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen

Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen

Voor dit Ontbijttaartje gemaakt van Skyr en frambozen kan je elk soort Skyr en vers fruit van het seizoen gebruiken. Ik had een Skyr met framboos-cranberry gekocht, daarom vond ik het leuk om het taartje te versieren met frambozen. Maar je kunt ook een naturel Skyr, of met bosvruchten, vanille of honing ervoor gebruiken. Versier […]

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

Luchtige mini cheesecake met dragee eitjes

De Paasdagen komen er aan en dit is een leuk taartje om te serveren met deze dagen. Dit recept voor luchtige mini cheesecake met dragee eitjes is genoeg voor vier personen. Eerlijk gezegd had ik een kleintje voor ons twee├źn gemaakt, maar het recept verdubbeld voor vier personen. Je kunt er eentje maken of 4 […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden