Morgen is het zondag en dan vind ik het heerlijk om samen een speciaal ontbijtje te nuttigen. Ik had nog een pot Lindahls Kvarg stracciatella in de koelkast liggen en dacht dat ik hiervan wel iets anders en iets lekkers kon maken. Nou het is dit Stracciatella kwark taartje geworden en dat is een heerlijke zondagmorgen verwenontbijtje, nietwaar?

 

De bodem

 

De bodem heb ik gemaakt van zelfgemaakt granola. Ik had nog een pot van deze heerlijke Mokka granola met cacao nibs* en dat is een perfecte combi met deze kwark. Je hoeft de granola alleen maar met dadels te mixen in een keukenmachine en de bodem is klaar.
De kwark heeft genoeg smaak van zichzelf, je hoeft het alleen maar met gelatine te mengen. Om het toch nog wat luxer te maken heb ik voor het serveren nog wat pure chocolade erover geraspt.
Met dit verwen ontbijttaartje begint je zondag al goed toch?

 

Maak dit taartje de dag ervoor. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog maar de chocolade erover te raspen en klaar is jouw verwenontbijt. In plaats van deze Stracciatella kwark, kan je natuurlijk een andere kwark, dikke yoghurt of Skyr gebruiken.
Dit taartje is niet alleen heel erg lekker als ontbijt, maar kan je natuurlijk ook als gebakje serveren.
Ik heb voor dit taartje steekringen van 9 centimeter doorsnee gebruikt.

 

Verwenontbijtjes

 

En nog zo’n heerlijk verwenontbijtje met kwark zijn deze Luchtige kwarkpannenkoeken met frambozensaus. Probeer die ook eens.

 

 

Recept Stracciatella kwark taartje: