Deze Chocoladetaart zonder bloem is een feestelijke taart. Ik heb amandelmeel in de plaats van bakmeel gebruikt. Daarom is deze taart glutenvrij, erg fijn als je hiervoor allergisch of gevoelig bent. Het is een echte guilty pleasure, een heerlijke smeuïge taart. Wie wil dat nou niet?

 

Bakken maar

 

Zoals jullie misschien al eens eerder gelezen hebben, ben ik niet zo van het bakken. Maar heel af en toe waag ik mij eraan. En ondanks dat ik niet zo’n zoetekauw ben, vind ik de baksels dan toch wel erg lekker. Ja anders zou ik het ook niet maken natuurlijk.
Ik volg altijd trouw Heel Holland Bakt en vind het geweldig om te zien wat ze allemaal bakken in die tent. Brood, koekjes, taarten, etc. Te gek om te zien, maar meestal denk ik dan wel oh dat kan ik niet.

 

Dus daarom daag ik mezelf af en toe uit om het toch te proberen. Dus als je onder zoete lekkernijen zoekt op de website kan je toch wel wat baksels vinden van mij.

 

Ik ben wel gek op chocolade, dit is naast ijs een van mijn guilty pleasures. Misschien toch wel een zoetekauw (haha). Dus chocoladetaart wordt het dus vandaag. In deze chocoladetaart heb ik geen cacaopoeder gebruikt maar heel veel pure chocolade. Gebruik wel chocolade met minimaal 70% cacao. Tenminste als je van een lekkere donkere chocoladetaart houdt.
Het amandelmeel die ik gebruikt heb, koop ik altijd in een Turkse winkel. Dit scheelt aanzienlijk in prijs. En als je dan toch eens naar een Turkse winkel gaat, dan kan je hier lezen wat ik daar nog meer koop.

 

Houd je van bakken? Hier hebben we nog een heerlijk recept voor je, namelijk deze heerlijke Aardbeien crumble koek

 

Serveer de taart met verse frambozen, maar ander fruit in het seizoen zoals aardbeien, kersen, bramen of mangoblokjes erop is ook erg lekker.

 

Tips:

 

In plaats van rietsuiker kan je ook palmsuiker gebruiken.
Ik heb een springvorm van 22 cm doorsnee gebruikt voor dit recept.
Als de taart is afgekoeld, kan je deze versieren met slagroom en/of chocoladeschaafsel of vers fruit naar keuze.

 

 

Recept Chocoladetaart zonder bloem: