In rode wijn gestoofde peren met waterkers, knapperige noten en hartige blauwe kaas als vervanging voor een traditioneel kaasgerecht of als voorgerecht van een maaltijd. Deze gestoofde peer salade met blauwe kaas is prachtig om te zien en oh zo lekker om te eten! Er is iets zo bevredigend aan een gerecht dat er even […]
Ik had heerlijke rozenbotteljam van Bonne Maman gekregen en had al een heerlijke Gin & Tonic en een Chiapudding met deze jam gemaakt. Maar de pot was nog niet leeg, wat zal ik er nog meer van maken? Omdat ik al met Kerstrecepten bezig ben, kwam ik op het idee om er lekkere Kerstkoekjes van […]
De ANZAC biscuits hebben hun oorsprong in Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bakten vrouwen deze koekjes voor de soldaten en stuurden ze hiermee naar het front. De koekjes zijn zodanig gemaakt dat ze lang houdbaar zijn. De ANZAC is de afkorting voor: Australian and New Zealand Army Corps. Op 25 april is het […]
Deze stevige havermuffins met noten en rozijnen zijn een gemakkelijk mee te nemen ontbijt of tussendoortje. Ze hebben zo’n heerlijke smaak en zijn lekker vullend! Ik hou ook van lichte, donzige muffins, maar soms heb ik zin in een stevige muffin. Eén die vullend is en je een uur later geen honger meer zal bezorgen. […]
Heerlijk, het is het seizoen van rabarber en aardbeien! En ik heb een zalig recept voor jullie. Deze rabarber en aardbeien cobbler is een eenvoudig en gemakkelijk dessertrecept dat perfect is voor deze jaargetijde. Het is buitengewoon zoet en lekker scherp. Aardbei en rabarber zijn een van mijn favoriete smaakcombinaties en de sinaasappel erbij maakt […]
In plaats van cinnamon rolls, heb ik nu limoen broodjes gemaakt. Ik heb het gemaakt na het idee van een recept van de Britse Nadiya Hussain’s. Nadiya is een Britse televisiekok, auteur en televisiepresentator. Ze werd bekend na het winnen van de zesde serie van BBC’s The Great British Bake Off. Lemon drizzle swirls heet […]
Ik zal het maar bekennen…..ik hou niet van oliebollen! Manlief wel, dus die koop ik dan maar voor hem, maar zelf ga ik geen oliebollen bakken. Mijn ouders bakten ze vroeger wel, maar ik vond ze als kind al niet lekker. Appelbeignets en appelflappen lust ik wel en die wil ik nog wel eens maken. […]
In de Kerst Foodybox zaten o.a. lekkere peren en verse rode bessen. Ik wilde ze combineren in een gerecht. En dat is deze zalige peer en rode bessen crumble geworden, die het als nagerecht met de feestdagen goed zal doen. Lekker zachte perenblokjes met het zuurtje van de rode bessen en daarop een krokante crumble. […]
Het is herfst, de blaadjes vallen van de bomen en de appels zijn geoogst. Ik had mooie rode zoete appels gekocht en wilde daar iets mee doen. Het is dus een heerlijke herfstachtige appel cider sangria geworden. Sangria is zomers heerlijk, maar deze sangria is echt lekker in het najaar. Maak het snel en geniet […]
Ik had eetrijpe mango’s gekocht omdat manlief er zo gek op is. Maar na een paar dagen lagen ze nog in de fruitmand. Hoog tijd om er iets mee te doen. Omdat ik nog nooit jam van mango’s gemaakt had, dacht ik laat ik dat eens proberen. Nou die jam is heerlijk geworden hoor en […]