Chocolade pindakaas Reese taart

Chocolade pindakaas Reese taart

Deze Chocolade pindakaas Reese taart is een super caloriebom maar ook een super verwentaart voor heel af en toe. Ik moet je wel waarschuwen vooraf, eigenlijk moet je deze taart niet maken want hij is verslavend lekker. Het voordeel van deze taart is dat je hem (1 dag) van te voren kunt klaarmaken en dat […]

Mokka banaanmuffins

Mokka banaanmuffins

Wij zijn gek op muffins, maar ik had ze al een tijd niet meer gemaakt. Nu ga ik ze weer proberen en heb deze keer lekkere mokka banaanmuffins gemaakt. Gebruik super rijpe bananen hiervoor, die maken de muffins lekker zoet. Dit is natuurlijk ook een mooie manier om deze overrijpe bananen op te maken.   […]

Mokka cheesecake hartjes

Mokka cheesecake hartjes

Verwen je lief met deze mokka cheesecake hartjes. Als jij/zij gek is op koffie, dan kan je hem/haar hier zeker mee verrassen. Het zijn kleine cheese cakejes, maar je kunt natuurlijk ook een grotere maken en deze delen. De mokka siroop maakt het helemaal af. Deze cheesecake is heerlijk als toetje na een etentje of […]

Zelf droplikeur maken

Zelf droplikeur maken

In de Kerst Foodybox die ik van Kroon op het Werk mocht ontvangen zat o.a. Siciliaanse Zachte Dropstaafjes van Italiano. Natuurlijk is een dropje eten lekker en als manlief deze zak gevonden had, was dat in no-time verdwenen, dus wilde ik er iets anders mee doen. Ik dacht doe eens gek……laat ik eens zelf droplikeur […]

Zoete aardappel cake met topping

Zoete aardappel cake met topping

Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens!   Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]

Klassieke Amerikaanse pompoentaart

Klassieke Amerikaanse pompoentaart

Omdat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft, vieren we hier de Amerikaanse feestdagen. Zo ook Thanksgiving (4e donderdag in november). Al jaren vraagt hij mij om een pumpkin pie te maken, nu is het er eindelijk van gekomen. Het is een klassieke Amerikaanse pompoentaart geworden.   Bedenk wel van te voren dat je deze […]

Appeltaart mugcake

Appeltaart mugcake

Ik ben er geen voorstander van om te koken in de magnetron, maar voor deze appeltaart mugcake maak ik een kleine uitzondering. Het is natuurlijk wel lekker om een ontbijtje binnen 3 minuten klaar te hebben. Maar je kunt deze mugcake ook bakken in de oven, dit zal ongeveer 15-20 minuten duren. Meng het beslag […]

Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins

Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins

Door mijn gastric sleeve operatie had ik al heel lang geen muffins meer gebakken. Meestal zit ik aan de Skyr of kwark ’s morgens voor de extra eiwitten. Maar de kleindochters waren te logeren en die willen graag bakken met oma. Dan moet je stante pede verzinnen wat het gaat worden. Muffins zijn makkelijk om […]

Mokka crème brûlée

Mokka crème brûlée

Het foodblogevent van de maand oktober is koffie in de keuken. Wat ga ik bereiden met koffie? Ik wist het….ik wilde nog een keer crème brûlée maken. Crème brûlée is een heerlijk nagerecht wat jij thuis zelf ook kunt maken. Het vereist wel wat skills, maar dan serveer je wel iets bijzonders. Ik heb deze […]

Filotaart met peer en pecannoten

Filotaart met peer en pecannoten

Het is herfst, de appels en peren zijn net geoogst en ik heb een heerlijk recept met peren voor jullie. Deze filotaart met peer en pecannoten is een lekker nagerecht wat niet te zwaar is na een etentje. Lekker herfst/winterachtig door het gebruik van speculaaskruiden. Maar je kunt dit ook vervangen door kaneelpoeder, ook lekker. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden