Deze stevige havermuffins met noten en rozijnen zijn een gemakkelijk mee te nemen ontbijt of tussendoortje. Ze hebben zo’n heerlijke smaak en zijn lekker vullend!
Ik hou ook van lichte, donzige muffins, maar soms heb ik zin in een stevige muffin. Eén die vullend is en je een uur later geen honger meer zal bezorgen. En dat is precies wat je krijgt met deze havermuffins!
Deze muffins zijn gemaakt met zoveel geweldige ingrediënten die je waarschijnlijk gewoon in je voorraadkast hebt staan. De studentenhaver zorgt voor veel smaak en crunch.

 

Muffins

 

Het is geen geheim dat ik meestal liever heb dat mijn muffins iets minder zoet zijn dan de standaard variant die je in de winkels koopt. Deze muffins bevatten net genoeg zoetigheid om ze lekker te maken. Als je ze nog iets zoeter wilt, voeg dan wat agavesiroop aan het beslag toe.
Als je op zoek bent naar een nieuw muffinrecept voor ontbijt of tussendoortje, probeer dan deze havermuffins met noten eens. Ik denk dat je dol zult zijn op hun stevige textuur en hun nootachtige, net zoetige smaak.

 

Ingrediënten

 

Dit recept is perfect om wat spullen uit je voorraadkast te gebruiken. Pak wat studentenhaver, of zaden en noten samen met wat basis ingrediënten om deze muffins te maken.
Ik raad (volkoren) havervlokken aan vanwege de textuur die ze aan deze muffins toevoegen.
De rietsuiker geeft net iets zoets en een lekker krokant korstje aan de muffins.
Gebruik melk die jij in huis hebt. Griekse yoghurt zou ook kunnen.

 

Maken

 

Het handigste is om het beslag in een keukenmachine te maken. Je maalt eerst de havervlokken, dan de noten en dan meng je de rest in de keukenmachine.
Het is een vrij ‘nat’ beslag, schrik daar dus niet van (zie foto 2 in gallery).
Bak de muffins 25 tot 30 minuten, of totdat ze goudbruin zijn en een prikker die je in het midden steekt er schoon uitkomt.
Laat de muffins afkoelen. Plaats ze op een rooster en laat de muffins 10 minuten afkoelen.

 

Tips:

 

Naast het gebruik van studentenhaver kan je ook verschillende noten en gedroogd fruit gebruiken.

Je kunt een deel van de noten vervangen door pure chocoladestukjes of kokosrasp.

Bak ze niet te lang, anders worden ze te droog.

Bewaar de muffins maximaal 3 dagen bij kamertemperatuur.

Je kunt de muffins ook invriezen.

 

 

Recept Havermuffins met noten: