Rabarber kokos amandelcake

Rabarber kokos amandelcake

En weer een heerlijke recept gemaakt van de lokale producten van de Flevournl foodbox die ik gekocht had om onze boeren te steunen. Van de speciale frambozen rode biologische rabarber van boer Rob Verduijn uit Zeewolde en biologische eieren van van Eierautomaatzeeasterweg uit Lelystad heb ik deze te lekkere Rabarber kokos amandelcake gemaakt.   Rabarber […]

Dalgona koffie panna cotta

Dalgona koffie panna cotta

Dalgona koffieschuim is een ware trend. Lekker om zo te drinken op koude of hete melk, maar ja ik ga dan bedenken wat ik nog meer kan maken van dat heerlijke goedje. Ik heb al een te lekkere mousse ervan gemaakt en nu een dalgona koffie panna cotta.   Zondag is toetjesdag bij ons en […]

Craquelé chocolade fudge koekjes

Craquelé chocolade fudge koekjes

Deze Craquelé chocolade fudge koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. En alle ingrediënten voor deze overheerlijke koekjes heb jij waarschijnlijk wel in een keukenkastje staan. Maak ze snel want ze zijn waanzinnig lekker. Heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee.   Bakken maar   Sinds de Corona crisis ben […]

Wafels met sinaasappel en curd

Wafels met sinaasappel en curd

Ik had al heel lang geleden eens een wafelijzer (apparaat) gekocht, maar deze stond nog steeds ingepakt achter in een kast. Geen idee waarom ik die tot nu toe nog niet gebruikt had. Maar geen excuses meer, ik ga wafels bakken vandaag. Het worden wafels met sinaasappel en curd. En omdat het bloedsinaasappeltijd is garneer […]

Vegan chocolademousse met aquafaba

Vegan chocolademousse met aquafaba

In deze tijd waarin voedselverspilling helemaal aan de orde is, vind ik het leuk om van niets iets te maken. Zo is aquafaba eigenlijk helemaal niets en toch weer alles. Je zult misschien denken aquafaba? Aquafaba is het dikke vocht wat in een pot kikkererwten zit. Je zult het waarschijnlijk achteloos door de spoelbak weg […]

Dalgona mokka mousse

Dalgona mokka mousse

Ik kon natuurlijk niet achterblijven met het maken van de koffietrend de Dalgona koffie. Het is een stevige koffieschuim die je op een glas melk serveert. Deze melk serveer je ijskoud of warm. Heb dus een glas met deze koffiecrème gemaakt en het was te lekker. Maar ja….dan begint het bij mij alweer te kriebelen. […]

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop

Deze citroen cakejes met blauwe bessen in lavendelsiroop zijn heerlijk als dessert of bij de koffie of thee. Ik heb de cakejes met een ganzenei gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon 2 grote kippeneieren gebruiken.   Ganzeneieren   Ganzeneieren zijn heel erg geschikt om te gebruiken in cake omdat ze wat zoeter en romiger […]

Hartvormige croissants met jam

Hartvormige croissants met jam

Ik zal heel eerlijk zijn, de inspiratie voor deze hartvormige croissants met jam heb ik gekregen van het programma Heel Holland Bakt. Daar moesten ze in de technische opdracht hartvormige croissants maken. Dit was natuurlijk een veel te ingewikkeld recept voor deze niet-bakster, daarom heb ik er een hele simpele uitvoering van gemaakt. Minimale inspanning […]

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Smeuïge chocoladecake uit de oven

Alleen op zondag eten wij een toetje na het eten. Dit is dan onze sinner Sunday. Natuurlijk maak ik het nagerecht altijd zelf. Omdat we gek op chocolade zijn, heb ik deze keer een heel erg lekker en makkelijk te maken smeuïge chocoladecake uit de oven gemaakt. Deze warme en smeuïge cake wil jij ook […]

Amerikaanse Blueberry Pie

Amerikaanse Blueberry Pie

De blauwe bessen waren in de aanbieding en dit was voor mij aanleiding om eindelijk eens een Amerikaanse Blueberry Pie te bakken. Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu kwam het er eindelijk van. Nu ben ik niet zo’n taartbakster en vond het dan ook wel erg spannend om deze taart […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden