In een Foodybox zaten 2 verpakkingen fruitmoesjes. Nu kan ik ze aan de kleinkinderen geven, die vinden dat vast wel lekker. Maar ik wilde er toch iets mee doen en omdat ik al heel lang geen muffins gemaakt had, dacht ik laat ik het eens verwerken hierin. Het zijn fruitige muffins met abrikozen geworden en dat is heel goed uitgepakt.

 

Muffins

 

Ik ben niet zo van het bakken, maar muffins kunnen bijna niet mislukken. Als je maar een dik beslagje in elkaar flanst en dat in de muffinvormpjes bakt, komt het meestal wel goed. Bij mij zijn ze althans nog nooit mislukt.
Cupcakes en muffins worden nog wel eens door elkaar gehaald, maar het zijn toch echt verschillende recepten. De textuur en smaak is anders. Cupcakes zijn altijd zoet, maar je zou ook hartige muffins kunnen maken.

 

Maar wat is dan het verschil?

 

De cupcake heeft echt de structuur van een cake. Ze worden gemaakt van boter, suiker, bloem en eieren. Bij het mixen van het beslag luistert het nogal nauw.
Ze hebben meestal een platte bovenkant die niet boven het papiertje uitkomt. Hierdoor kunnen ze aangekleed worden met een lekkere toef crème welke weer versierd kan worden.
Een cupcake wordt vaak als gebakje gegeten.

 

De muffin heeft een hele andere structuur dan de cupcake, deze is meer broodachtig dan cake-achtig. Ze worden gemaakt van minder suiker en boter en vaak met melk. Boter wordt ook vaak vervangen door (kokos)olie. In principe kan je alles met elkaar mixen, daarom ben ik beter in het bakken van muffins.
Muffins komen wel (behoorlijk) boven de papieren vormpjes uit. Hierdoor zie je heel goed het verschil. En de muffins worden in principe niet versierd.
Een muffin wordt vaak als ontbijt of tussendoortje gegeten.

 

Moes

 

De Servero fruitmoesjes die ik door het beslag gemengd heb bestaan uit 100% fruit. Ik heb de appel, mango, perzik, passievrucht moes gebruikt. En heb toen ook nog extra gedroogde abrikozen door het beslag gedaan voor nog meer fruitsmaak.
Ik kwam hierop omdat ik vaak Amerikaanse recepten zie waar ze appelmoes door het beslag mengen. Ik dacht dat kan vast ook met een fruitmoesje en dat was ook zo. Het geeft de muffins een lekkere fruitige smaak. En hierdoor hoef je ook minder suiker te gebruiken in het beslag.
Lekker als verantwoord ontbijt of tussendoortje.

 

Tips:

 

Ik heb 9 grote muffins van dit beslag kunnen maken, als je kleinere vormpjes gebruikt worden het er waarschijnlijk wel meer.

En ik heb nog veel meer lekkere muffinrecepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Chocolade banaan muffins, Appeltaart muffins met rozijnen of Ontbijtmuffins met zomerfruit. Klinkt goed toch?

 

 

Recept Fruitige muffins met abrikozen: