Ik heb een leuk recept voor Moederdag gemaakt, namelijk deze red velvet mugcake. Hiermee kan jij jouw moeder verwennen. Het is een vrij makkelijk te maken receptje waarmee je een heerlijk ontbijtje kunt maken. Een comfort ontbijtje in een kom, daarmee wil je toch verrast worden?

 

Red velvet

 

De Red velvet cake komt oorspronkelijk waarschijnlijk uit Amerika. Deze knalrode cake wordt daar al sinds de jaren 60 gemaakt. Letterlijk vertaald is het rood fluweel en zo ziet de structuur van de cake er ook wel een beetje uit. De taart heeft meestal een witte roomkaas of witte chocolade topping, wat mooi afsteekt bij het rode van de cake.
De cake wordt meestal gemaakt van bloem, cacaopoeder, boter, karnemelk en een rode kleurstof of rode bietjes. Het is een geweldige cake om te maken met Valentijnsdag, want rood is toch echt de kleur van de liefde.

 

Maar behalve een Red velvet cake of taart, kan je natuurlijk ook een Red velvet mugcake maken. Een heerlijke cake uit een kommetje, die je heel snel en makkelijk maakt in de magnetron. Nu ben ik niet zo’n voorstander ervan om te koken in de magnetron, maar voor deze mugcake maak ik een kleine uitzondering. Het is natuurlijk wel lekker om een ontbijtje binnen 3 minuten klaar te hebben.

 

Maar je kunt deze Red velvet mugcake ook bakken in de oven, dit zal ongeveer 15-20 minuten duren. Meng hiervoor alvast het beslag en doe het in de kommen en zet het in de koelkast. Dan kan je dit de volgende ochtend in de oven bakken.

 

De combinatie van cacaopoeder en karnemelk geeft al een rode kleur aan het beslag. Om de rode kleur te versterken kan je gepureerde rode bietjes, rode bietenpoeder of een rode kleurstof gebruiken.
Ik heb het beslag in een mengkom gemengd en daarna in de kommen gegoten. Dit beslag is genoeg voor twee grote kommen, maar je kunt het ook gebruiken voor 3 of 4 kleinere kommetjes of mokken.

 

Tip:

 

Ik heb ook nog een recept van Red velvet Kerst cupcakes, Red velvet hartvormige pannenkoekjes en Red Velvet rode bieten cupcakes voor jullie.

 

 

Recept Red velvet mugcake: