Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik niet zo van het bakken. Maar ja de kleinkinderen vinden het geweldig om te bakken met me. Dus als ze bij ons zijn, bakken we altijd iets. Het leukste vinden ze om cakejes te bakken. Ze bedoelen daarmee cupcakes. En omdat het december is, zijn het natuurlijk heerlijke red velvet Kerst cupcakes geworden. Feestelijk cupcakes voor de feestdagen.

 

Cupcakes

 

Muffins vind ik persoonlijk wat makkelijker te maken, vooral omdat het niet zo nauwkeurig luistert met de ingrediënten. Je mengt van alles door elkaar en bakken maar. Meestal lukt dit wel aardig.
Cupcakes lijken op muffins maar het verschil is dat je muffins als ontbijt of tussendoortje kunt eten en cupcakes zijn echt een soort gebakjes en hebben de structuur van cake. Cupcakes hebben meestal een platte bovenkant, waardoor ze goed versierd kunnen worden.
Muffins hebben een grovere structuur en hebben niet de structuur van een cake. Ze hebben na het bakken een bolling.
Cupcakes worden altijd gemaakt van boter, eieren, suiker en bloem.
Muffins bevatten wel boter of andere vetstof, minder suiker en vaak ook nog melk.
Ook wordt het beslag op verschillende manier gemixt.

 

Red Velvet

 

Red velvet cake oftewel rode fluweeltaart, is een taart gemaakt een rood cakebeslag. Deze taart heeft zijn oorsprong in Amerika, maar is nu populair over de hele wereld. De prachtig rode taart wordt vaak afgetopt met een witte cream cheese topping.
Je kunt het cakebeslag rood kleuren met eetbare rode kleurstof, ik heb het gedaan met een combinatie van cacaopoeder en rode bietenpoeder.
De rode bietenpoeder kan je vinden in een reformwinkel.

 

Omdat ik muffins bakken zo makkelijk vind om te doen, kan je diverse muffinrecepten vinden op de site. Maar ik heb ook nog twee cupcake recepten voor jullie, namelijk deze Red Velvet rode bieten cupcakes en Sticky toffee cupcakes met caramel topping.

 

 

Recept Red velvet Kerst cupcakes: