Cupcakes met dragee eitjes

Cupcakes met dragee eitjes

De kleindochters waren weer te logeren en dan gaan we altijd bakken. Hoewel ik niet zo’n bakster ben, toveren we toch diverse lekkere versnaperingen uit de oven. Favoriet bij hun zijn de pindakaaskoekjes, maar cakejes oftewel cupcakes of muffins vinden ze ook heel leuk om te maken. Omdat het binnenkort Pasen is, hebben wij cupcakes […]

Craquelé citroen boterkoeken

Craquelé citroen boterkoeken

Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe waag ik mij er toch aan. Ik heb nu een heerlijk recept voor deze mooie craquelé citroen boterkoeken voor jullie. Ze zijn wat groot uitgevallen, maar dat vinden we helemaal niet erg toch? De koeken zijn lekker knapperig aan de buitenkant en nog een beetje zacht […]

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0

Zalm in bladerdeeg 2.0 oftewel Salmon en croûte is een feestelijk gerecht wat je maakt voor een bijzonder etentje. Dit kan bijvoorbeeld zijn met feestdagen. Deze luxe zalm in bladerdeeg is niet zomaar een zalm, maar het is een gravad lax in bladerdeeg. Ik heb de zalm eerst gemarineerd in zout en dille voor extra […]

Red velvet Kerst cupcakes

Red velvet Kerst cupcakes

Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik niet zo van het bakken. Maar ja de kleinkinderen vinden het geweldig om te bakken met me. Dus als ze bij ons zijn, bakken we altijd iets. Het leukste vinden ze om cakejes te bakken. Ze bedoelen daarmee cupcakes. En omdat het december is, zijn het natuurlijk […]

Pompoen cakerol met roomkaas

Pompoen cakerol met roomkaas

Het is echt herfst en ik heb alweer enkele pompoenen gekocht. Behalve er een heerlijke soep van te maken, kan je er natuurlijk ook een heerlijke pompoen cakerol met roomkaas van maken.   Pompoen   Nu is de herfst niet mijn favoriete jaargetijde, maar pompoenen vind ik heerlijk. Die kan ik de hele herfst en […]

Paaslammetjes in de wei

Paaslammetjes in de wei

Deze Paaslammetjes in de wei is zo’n leuke traktatie met de Paasdagen. Maak ze samen met de kinderen, dit vinden ze heel erg leuk om te doen. Voeg naar wens zoveel poedersuiker toe als je wilt, proef tussendoor of het zoet genoeg is voor je. Als je geen chocolade Paaslammetjes kunt vinden, gebruik je (Dragee) […]

Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus

Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus

Deze Pastaschelpen gevuld met gehakt op een spinaziesaus bereiden is even een klusje, maar dan heb je ook wat. Je kunt eventueel alles van te voren bereiden en op de avond zelf in de oven schuiven. Bak het dan ongeveer 3-40 minuten. Ik heb ook een vegetarische versie van gevulde schelpen, namelijk deze Pastaschelpen gevuld […]

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Hartige cheesecake met blauwe kaas

Blue cheesecake heet het recept van Yotam Ottolenghi wat ik gebruikt heb als inspiratie voor deze hartige cheesecake met blauwe kaas. Ik ben gek op de recepten van Yotam en natuurlijk moet ik daarom ook één of misschien nog wel meerdere recepten van hem gebruiken in onze vegetarische maand. Ik heb het recept enigszins aangepast; […]

Twee kleuren brownie met verse vijgen

De topping van deze Twee kleuren brownie met verse vijgen is verse roomkaas. Hierdoor ontstaan twee kleuren in deze brownie. Je kunt in plaats van vijgen ook ander fruit van het seizoen gebruiken zoals pruimen, peren, etc. Dit is de lekkerste en meest smeuïge brownie die je ooit zult eten! Deze Chocoladetaart met stoofpeertjes is […]

Pompoen cheesecake in een glaasje

Pompoen cheesecake in een glaasje

Lekker dessert voor in het najaar.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden