Red Velvet zonder de kleurstof? Zeker weten! Rode bieten fungeren als natuurlijke kleurstof in deze super smeuïge cupcakes met een rijke roomkaastopping. Door de bieten en citroensap toe te voegen voor de zuurgraad, blijven de kleuren behouden, waardoor de cupcakes nog roder worden. Niemand zal weten dat er groenten in zitten, dus wij vertellen het ook niet als jij dat niet weet! Red Velvet rode bieten cupcakes als zoete verwennerij zonder vervelende nasmaakjes. Werk af met zijdezachte roomkaastopping en bestrooi met rood suiker om een showstopper te creëren.

 

Red Velvet

 

Bij het maken van de Red Velvet cupcakes zijn zeker de klassieke ingrediënten nodig: bloem, eieren, cacaopoeder, karnemelk en citroensap. Maar het enige verbazingwekkende ingrediënt waardoor het zich onderscheidt van de massa, is die opvallende dieprode kleur. En de twee beste manieren om die mooie kleur te bereiken? De natuurlijke rode kleurstof van rode bieten.

 

Als je voor de natuurlijke weg wilt gaan, dan is deze rode fluwelen cupcake met biet het juiste recept voor jou. Het meest uitdagende deel van het maken van Red Velvet met rode bieten is het behouden van die mooie rode kleur tijdens het bakken. En dat betekent dat je een zuur beslag nodig hebt om de perfecte kleur te creëren. Daarom heb ik een paar toevoegingen gedaan aan het klassieke recept om die levendige rode kleur te verkrijgen.
Je hebt voldoende rode geraspte bieten nodig om de mooie rode kleur te creëren. Ik heb ook nog wat rode bietenpoeder gebruikt.

 

Bakpoeder en een zuur ingrediënt zoals citroensap en karnemelk, gepureerde bieten, kunnen reageren om koolstofdioxidegas te creëren, wat ervoor zorgt dat het cakebeslag gaat rijzen en licht en luchtig worden.

 

Roomkaastopping

 

Voor het glazuur gaan we voor de klassieke roomkaastopping die ideaal past bij deze prachtige bietenroodfluwelen cupcakes. Ik hou echt van het mooie contrast van rood en wit.
De fluweelzachte roomkaas wordt gecombineerd met boter, suiker en een vleugje vanille en sinaasappel tot het beste glazuur ooit. Het is om je vingers bij af te likken.

 

Tips:

 

Je kunt eventueel nog rode kleurstof gebruiken als je het beslag niet rood genoeg vindt.

Probeer ook eens deze: Red Velvet koeken, Red Velvet overnight oats, Red Velvet Kerst cupcakes, Red Velvet mugcake en Red Velvet hartvormige pannenkoekjes.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Red Velvet rode bieten cupcakes: