Valentijnsdag (en mijn verjaardag) is een mooi excuus om chocolade te eten als ontbijt, toch? Zeg alsjeblieft geen nee, want ik heb speciaal voor jullie, en voor mijzelf (haha), een Red Velvet overnight oats gemaakt. Stel je eens voor een ontbijt vol met romige, fluweelachtige, met cacao gevulde, heerlijke en toch wel gezonde (wat?) Valentijnsdag overnight oats. Top het eventueel af met kokosroom of Griekse yoghurt en frambozen.
Nu voor het stiekem gezonde gedeelte. De meeste red velvet recepten bevatten rode eetbare kleurstof om hun kenmerkende rode kleur te krijgen. Omdat veel mensen die streven naar een gezonder dieet deze chemische kleur willen vermijden, wilde ik ze ook niet in dit recept gebruiken. Dus in plaats van kleurstof, heb ik een rode biet en verse frambozen gebruikt.

 

Red Velvet

 

Deze beroemde rode Red Velvet cake wordt gemaakt met o.a. bloem, boter, cacao, karnemelk en een rode kleurstof. De taart wordt afgetopt met roomkaas of witte chocolade. Ik heb deze taart nog nooit gemaakt, maar wil hem zeker nog een keer proberen.

 

Maar ik heb nu wel een leuke twist op de cake gemaakt in de vorm van een ontbijtje. En om deze wat meer verantwoord te maken heb ik de havervlokken gekleurd met rode biet en frambozen. De cacaopoeder in het recept verbloemt de smaak van de rode biet, wat overblijft is een chocoladeachtige ontbijtmagie. Je kunt ook rode bietenpoeder gebruiken in plaats van een rode biet.

 

Dit ontbijt is zo lekker, maak het daarom vaker klaar dan alleen op Valentijnsdag. Bereid het ’s avonds, dan heb je op een doordeweekse dag ’s morgens een lekker ontbijtje klaarstaan in de koelkast en ben jij snel op weg naar je werk. Een heerlijk chocoladeachtig verantwoord ontbijt, licht zoet en boordevol eiwitten en textuur. Dit wil je proeven!

 

Tips:

 

Dit ontbijt is glutenvrij, vegan, suikervrij en vol met proteïne en vezels.

Vegan: gebruik plantaardige melk en kokosroom, kokosyoghurt of plantaardige yoghurt om er een vegan ontbijt van te maken. Ik heb het dikke deel van een blikje kokosroom* gebruikt en dit iets opgeklopt.

Je kunt het natuurlijk ook van ‘gewone’ melk en Griekse yoghurt maken.

Voor extra eiwitten heb ik (vegan) proteïnepoeder gebruikt, chocolade- of vanillesmaak is er lekker in.

Topping: behalve frambozen kan je ook ander vers fruit zoals aardbeien, banaan, blauwe bessen, etc. gebruiken. Granola of chocodrops erop lijkt met ook nog erg lekker.

Probeer ook eens deze Red velvet mugcake of Red Velvet rode bieten cupcakes.

 

 

Recept Red Velvet overnight oats: