Een heerlijke nieuwe manier om van bieten te genieten is geplet, besprenkeld met olijfolie en vervolgens geroosterd tot ze krokant zijn. Gebruik je gekookte of zelf gepofte bieten, dan is dit gerecht binnen een kwartiertje klaar. Ik heb al veel bietrecepten gekookt, maar deze smashtechniek is misschien wel mijn nieuwe favoriete methode. We nemen een […]
Ik had deze salade met spelt, rode ui en biet gemaakt voor het Kerstdiner en dit een groot succes. Drie grote schalen vol waren in no-time leeg, dat was een goed teken. Dus thuis nog maar een keer deze heerlijke salade gemaakt om er een foto van te schieten en het recept uit te schrijven […]
Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze gratin van knolgroenten is niet alleen heel erg lekker, maar is ook een plaatje om te zien nietwaar? Gebruik hiervoor de knolgroenten die nu in het seizoen zijn. Met dit gerecht serveer je aardappelen en groenten in een, hoe handig is dat. Je bent er wel […]
Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een makkelijk recept voor jou. Deze kabeljauw met spek en bietensalade is niet moeilijk te maken, iedereen het kan en de vis kan bijna niet mislukken. Probeer het eens! Kabeljauw […]
Ben je gek op rode bietjes, dan is dit een heerlijk recept voor jou. Probeer hele grote verse rode bieten te scoren bij jouw groenteboer, pof deze in de oven en maak dan deze vega hamburger van rode biet. Deze keer geen samengestelde rode bietenburger maar een hele dikke plak gegrilde rode biet die als […]
Geloof het of niet, deze sperziebonen salade met bietjes en tomaatjes is ontstaan met de restjes groenten die ik nog in de koelkast had liggen. En het is een super geslaagde combinatie geworden, al zeg ik het zelf. Een salade met een lekkere balsamico dressing en verse dille. Lekker fris met knapperige boontjes, aardse bietjes […]
Gepofte bietjes salade met kersen en burrata is een hemels gerecht. Het aardse van de bietjes gaat heel goed samen met het friszure van de kersen en het romige van de burrata kaas. Maak deze salade als de Hollandse kersen in het seizoen zijn en je zult verrast worden over de smaakcombinatie. Ik heb er […]
Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]
Deze varkensmedaillons met cranberrybietcompote is een niet te moeilijk hoofdgerecht voor de Kerstdagen. Je kunt de compote ruim van tevoren maken, die hoef je dan alleen maar op te warmen. De varkenshaasjes snijd je alvast in medaillons en je wikkelt het spek eromheen. En de aardappeltjes kook je ook de dag ervoor, zodat je op […]
Als je gek bent op bietjes, dan moet je beslist eens deze geroosterde bietjes met honing en azijn maken. De bietjes krijgen een intensere smaak omdat je ze in de oven roostert, maar daarnaast krijgen ze nog extra smaak door de honing en azijn. Ik denk zelfs dat iemand die niet van bietjes houdt, dit […]