Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een makkelijk recept voor jou. Deze kabeljauw met spek en bietensalade is niet moeilijk te maken, iedereen het kan en de vis kan bijna niet mislukken. Probeer het eens!

 

Kabeljauw

 

Ik heb nu haasjes van de kabeljauw genomen, maar je kunt natuurlijk ook een andere vissoort nemen zoals zalmfilet. Door de kabeljauw in ontbijtspek te wikkelen, krijg je extra smaak aan de vis en heeft het een lekker krokant jasje.
Mocht jij nou bang zijn om vis te bereiden, probeer dit dan maar eens.

 

En ik heb nog meer makkelijke visrecepten voor jou:

 

Kokos tomaten curry met kabeljauw wordt ook in de oven bereid
Vispotje van kabeljauwhaasjes en orzo is een heerlijk eenpansgerecht
Grieks kabeljauwhaasje met citroen
Zalm in spinazie roomsaus wordt in een pan bereid
Oosters zalmpakketje uit de oven

 

Bieten

 

Natuurlijk kan je bieten voorgekookt kopen in de supermarkt of bij jouw groenteboer. Maar als je bieten poft (gaart) in een aluminiumpakketje in de oven, dan wordt de bietensmaak nog intenser en zoeter. Deze gegaarde bietjes blijven – mits goed afgesloten – zeker een week houdbaar in de koelkast. Als de bietjes gaar zijn, laat je ze afkoelen en dan kan je heel makkelijk de schil eraf wrijven.

 

Afhankelijk van de grootte van de bietjes en of het een winter- of zomerbiet is, is de gaartijd in de oven tussen de 60 en 90 minuten. Check na 60 minuten of ze al gaar zijn, door met een scherp mes te prikken door de folie in het bietje. Dan voel je vanzelf of ze zacht zijn of niet. Hoe je de bietjes kunt poffen in de oven, lees je hier*.

 

Ik had wat super verse grote bieten van een lokale boer gekregen. Van de rode bieten heb ik bietenburgers gemaakt en van de gele biet een bieten ’steak’. En van de overgebleven stukken heb ik deze heerlijke en simpele bietensalade gemaakt. Niet alleen lekker bij kabeljauw, maar ook lekker om zo te eten of bij de barbecue.

 

Tips:

 

In plaats van ontbijtspek kan je ook pancetta nemen.

Ik heb het nu voor twee personen bereid, maar je kunt het natuurlijk voor veel meer personen maken.

 

 

Recept Kabeljauw met spek en bietensalade: