Wauw, dit Oosters zalmpakketje uit de oven is zo’n lekker gerecht geworden. Ik dacht ik maak een snel en makkelijk gerechtje voor ons beide, maar toen het uit de oven kwam en zo lekker rook en smaakte, heb ik er toch maar snel een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven. Dit had ik niet verwacht ….. een super zachte en malse zalm met een smaakexplosie.

 

Vis bereiden

 

Door de zalm op deze manier te bereiden heb je ten eerste geen pan nodig en ten tweede kan de vis bijna niet mislukken. Omdat het in het aluminiumfolie is ingepakt blijven de smaken in het pakketje zitten en droogt de vis niet uit, waardoor het super zacht eruit komt. Je moet het natuurlijk niet te lang laten bakken in de oven, check anders na 13 minuten of de vis al gaar is.

 

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om dit lekkere visje te bereiden. Een goede Chili Garlic Sauce die voor heel veel smaak en pit zorgt en een sojasaus. Die Chili Garlic Sauce is een lekkere pittige saus gemaakt van gezouten chilipepers en knoflook. Je kunt deze sauzen vinden bij de grotere supermarkten en toko’s.

 

Serveer dit pakketje met gekookte Basmati rijst en gestoomde peultjes. Als je iets extra sojasaus in het pakketje gebruikt, is dit lekker bij de rijst.
Ik weet zeker dat als je dit eenmaal gemaakt hebt, dit recept vaker zult gebruiken. Heerlijke vis wat lekker snel klaar is, wie wil dat nou niet?

 

Deze vis zal het ook erg goed doen op de barbecue. Verpak de zalmfilets dan elk in een aluminium pakketje en bereid ze op een niet te hete barbecue.
Mocht je nou niet van koriander houden, laat dit dan achterwege of vervang het door peterselie.
Je kunt het beste zalmfilets met vel gebruiken voor dit recept.

Je kunt ook een hele zalmzijde op deze manier bereiden, die heeft dan wel langer nodig om te garen.

Oosters zalmpakketje uit de oven

Als je het spannend vindt om vis te bereiden, dan is vis uit de oven een ideaal gerecht voor jou. Ik heb ook nog een recept voor een Zeebrasem uit de oven met een mangosalsa. Ook dit is een makkelijk te maken visgerecht.

 

 

Recept Oosters zalmpakketje uit de oven: