Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelschotel met spruitjes

Zoete aardappelen en spruitjes zijn een heerlijke combinatie. Zoet en bitter en daarbij nog het zoute van de olijven en het pittige van de radijsjes en de chili saus, maken het gerecht compleet. Goede reden om deze zoete aardappelschotel met spruitjes snel eens te maken.   Het mooie van dit gerecht is dat je alles […]

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico

Een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht. Deze Parelcouscous met paddenstoelen en balsamico is ideaal om te maken op een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd of zin hebt om te koken.   Parelcouscous   Ik ben niet zo gek op de structuur van couscous, maar parelcouscous vind ik heerlijk. Je zou denken […]

Zalm in een spinazie roomsaus

Zalm in een spinazie roomsaus

En weer zo’n typisch gerecht uit Amerika. Tuscan salmon noemen ze het daar. Je kunt het in diverse (Italiaanse) restaurants op de menukaart vinden. Op verzoek van hubbie heb ik dan toch maar eens deze zalm in spinazie roomsaus gemaakt en hij vond het te lekker.   Amerikaanse recepten   Je zult op de site […]

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Soms als ik alleen thuis ben, heb ik niet zo zin om uitgebreid te koken voor mezelf. Dan maak ik wel iets lekkers maar iets wat snel klaar is en makkelijk te maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie voor mezelf op een avond. Natuurlijk ook lekker als lunch of […]

Pompoen Mac & Cheese

Pompoen Mac & Cheese

Deze macaroni met een pompoen kaassaus is een heerlijk vegetarisch en snel te maken gerecht. Natuurlijk kan je er nog een stukje vlees of vis bij serveren, maar dat hoeft niet. Ik denk dat de kids deze Pompoen Mac & Cheese wel lekker gaan vinden.   Ik mocht een zakje Cheese Sensation Flakes van Grozette […]

Croque madame tosti

Croque madame tosti

Je hebt een gewone tosti met kaas en ham en je heb een croque madame tosti. Dit is een tosti met een perfect gebakken spiegelei erop. Heerlijke tosti die in de pan gebakken wordt maar daarop nog een eitje, wie wil dit nou niet?   Croque madame of croque monsieur   Naast deze croque madame […]

Chinese mie met shiitake

Chinese mie met shiitake

Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]

Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle

Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle

Geschnetzeltes is een typisch gerecht uit Duits sprekende landen. Misschien heb je het wel eens gegeten toen je op wintersport was of op vakantie in Duitsland. Deze Zwitserse Geschnetzeltes met Spätzle is een echt bordje met comfortfood.   Geschnetzeltes   Geschnetzeltes is een soort ragout gemaakt van gestoofd kalfsvlees in een witte saus met paddenstoelen […]

Kabeljauw burger met erwten spread

Kabeljauw burger met erwten spread

Vis is goed voor je en wij proberen het toch wel één of twee keer per week te eten. Niet goedkoop dat weet ik, maar wel erg lekker. Van de week stond deze heerlijke Kabeljauw burger met erwten spread op het menu.   Visburger   Ik had kabeljauwhaasjes gekocht, maar verder niets erbij. Ja dan […]

Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk

Roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk

Deze roergebakken aardappeltjes, groente en sucuk zet je in no-time op tafel. Het heerlijke recept bestaat uit maar een paar ingrediënten, maar je tovert wel snel en iets lekkers uit de keuken. Dat willen we toch allemaal op een drukke doordeweekse dag?   Sucuk   Je hebt misschien al wel eens eerder een recept van […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden