Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta

Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta

De laatste avond voor mijn gastric sleeve operatie sluiten we af met een lichte maar o zo heerlijke maaltijd. Het is courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta geworden. Lekker fris door de citroenrasp en dille, lekker pittig door de rode peper, romig door de ricotta en met veel smaak door de gerookte zalm. Wij […]

Miso bavette met roergebakken asperges

Miso bavette met roergebakken asperges

Tijdens een barbecue op Ibiza, had mijn broertje (die daar woont) een steak gemarineerd met miso. Wij vonden dat zo lekker, dat moest ik thuis natuurlijk ook proberen. Kreeg zelfs een zakje miso mee van de lieverd. Heb heel veel geexperimenteerd met de miso en toen was het zakje op. Maar gelukkig een adresje gevonden […]

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Dit heerlijke vispakketje heb ik ook gemaakt tijdens mijn crash dieet weken. Zoals je kunt zien is het helemaal geen straf als dit op je tafel komt. Het is een ontzettend gezond en vetarm recept, wat ook heerlijk is als je niet op dieet bent. Je kunt met allerlei soorten vis en groenten varieren, maar […]

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Deze kruiden omelet met ham en witte asperges past prima in mijn crash dieet weken. Je kunt het als lunch of als hoofdgerecht eten. Als je dit als avondmaaltje wilt maken, kan je eventueel wat meer eieren en asperges gebruiken hiervoor.   Omelet   Ik heb ook een heerlijk recept voor een vegetarische omelet voor […]

Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi

Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi

Ik had nog een zak Tilda egg fried steamed basmati rice* liggen, die ik – voordat mijn crash dieet begint – wilde gebruiken. Tilda heeft elf nieuwe smaken geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld de Long Grain rijst, Everyday rijst, Pandan Jasmine rijst, Tilda steamed Basmati en deze Tilda Egg Fried steamed Basmati. Een handige zak met voorgestoomde […]

Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst

Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst

Deze pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst is een makkelijk te maken gerecht. Ik heb mini paksoi gebruikt en deze roergebakken in een grote pan. Als je geen kleintjes kunt vinden, gebruik dan grote stronken paksoi, snijd deze in stukken en roerbak dit in een wok. Probeer ook eens deze Kipgehaktballetjes met courgette, gehakt balletjes […]

Romige erwten en cashewnoten soep

Romige erwten en cashewnoten soep

Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten! Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariërs en veganisten […]

Pasta Caprese salade

Pasta Caprese salade

Caprese salade is een klassieke Italiaanse salade bestaande uit tomaten, mozzarella en basilicum. Super simpel, maar super lekker als je rijpe tomaten, buffel mozzarella, een goede balsamicoazijn en olijfolie gebruikt. Ik heb nu een pasta Caprese salade gemaakt, een heerlijke zomerse salade.   Caprese   Insalata Caprese komt dus oorspronkelijk uit Italië en betekent letterlijk […]

Spicy bruine bonensoep

Spicy bruine bonensoep

Deze spicy bruine bonensoep is een heerlijke en budgetvriendelijke soep gemaakt van bruine bonen uit een pot. Het is gekruid met ui, knoflook en rode peper en daarin nog een lekkere rookworst verwerkt. Een heerlijke soep voor kille dagen – of zelfs voor niet zulke koude dagen. En het is nog gezond ook! Lekker makkelijk […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden