Salade met zalm, maïs, bimi en mango

Salade met zalm, maïs, bimi en mango

Heerlijk het zonnetje schijnt, het is zomer! En zomers vind ik het lekker om een salade te eten ’s avonds. Deze salade met zalm, maïs, bimi en mango is een zomerse salade die het goed doet op een warme avond. Je kunt de ingrediënten ’s morgen als bakken en/of koken, zodat je ’s avonds de […]

Mac and Cheese met paprika en ham

Mac and Cheese met paprika en ham

Het is na mijn gastric sleeve een hele puzzel wat ik wel en wat ik niet kan eten. Vlees eten gaat nog niet echt jofel, terwijl het ziekenhuis er wel op zit te hameren dat je genoeg eiwitten naar binnen krijgt. Laat ik vanavond eens pasta proberen, misschien lukt dit wel. Heb nog een rode […]

Tikka masala kabeljauw

Tikka masala kabeljauw

Sta ik daar een partij lekker te koken voor mijn wederhelft, maar kan zelf nog (bijna) niets eten na mijn gastric sleeve operatie. Vanavond staat er kabeljauw op het menu. Ik had al een lekkere aspergesalade gemaakt en wilde daarbij de kabeljauw serveren. Maar wil er toch iets bijzonders van maken. Heb een potje Patak’s […]

Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta

Courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta

De laatste avond voor mijn gastric sleeve operatie sluiten we af met een lichte maar o zo heerlijke maaltijd. Het is courgetti met zalm, peultjes, erwten en ricotta geworden. Lekker fris door de citroenrasp en dille, lekker pittig door de rode peper, romig door de ricotta en met veel smaak door de gerookte zalm. Wij […]

Miso bavette met roergebakken asperges

Miso bavette met roergebakken asperges

Tijdens een barbecue op Ibiza, had mijn broertje (die daar woont) een steak gemarineerd met miso. Wij vonden dat zo lekker, dat moest ik thuis natuurlijk ook proberen. Kreeg zelfs een zakje miso mee van de lieverd. Heb heel veel geexperimenteerd met de miso en toen was het zakje op. Maar gelukkig een adresje gevonden […]

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Zalmforelfilet en papillotte met venkel en zeekraal

Dit heerlijke vispakketje heb ik ook gemaakt tijdens mijn crash dieet weken. Zoals je kunt zien is het helemaal geen straf als dit op je tafel komt. Het is een ontzettend gezond en vetarm recept, wat ook heerlijk is als je niet op dieet bent. Je kunt met allerlei soorten vis en groenten varieren, maar […]

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Kruiden omelet met ham en witte asperges

Deze kruiden omelet met ham en witte asperges past prima in mijn crash dieet weken. Je kunt het als lunch of als hoofdgerecht eten. Als je dit als avondmaaltje wilt maken, kan je eventueel wat meer eieren en asperges gebruiken hiervoor.   Omelet   Ik heb ook een heerlijk recept voor een vegetarische omelet voor […]

Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi

Roergebakken peultjes, prei en rijst met halloumi

Ik had nog een zak Tilda egg fried steamed basmati rice* liggen, die ik – voordat mijn crash dieet begint – wilde gebruiken. Tilda heeft elf nieuwe smaken geïntroduceerd zoals bijvoorbeeld de Long Grain rijst, Everyday rijst, Pandan Jasmine rijst, Tilda steamed Basmati en deze Tilda Egg Fried steamed Basmati. Een handige zak met voorgestoomde […]

Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst

Pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst

Deze pittige kipgehaktballetjes met paksoi en rijst is een makkelijk te maken gerecht. Ik heb mini paksoi gebruikt en deze roergebakken in een grote pan. Als je geen kleintjes kunt vinden, gebruik dan grote stronken paksoi, snijd deze in stukken en roerbak dit in een wok. Probeer ook eens deze Kipgehaktballetjes met courgette, gehakt balletjes […]

Romige erwten en cashewnoten soep

Romige erwten en cashewnoten soep

Deze romige erwten en cashewnoten soep is een heerlijke vegetarische en vegan soep. De cashewnoten maken deze soep lekker romig. Gebruik wel ongebrande cashewnoten voor de soep en geen gebrande gezouten noten! Cashewnoten zijn bijzonder lekker, ook nog eens heel voedzaam en bevat verschillende mineralen en gezonde en onverzadigde vetten. Vooral voor vegetariërs en veganisten […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden