Brisket bereid in een smoker

Brisket bereid in een smoker

Van Beef & Steak mocht ik een heerlijk Brisket van een USA grain fed rund ontvangen. Brisket is heel erg populair in Amerika, maar in Nederland is het niet verkrijgbaar bij de gewone slager. Het goede nieuws is dat Beef & Steak deze altijd op voorraad heeft en snel kan leveren. Brisket oftewel puntborst komt – […]

Tomahawk uit de oven

Tomahawk uit de oven

Ik mocht twee bijzondere stukken vlees ontvangen van Beef & Steak. Namelijk een Brisket en een Tomahawk steak. Ik noem het bijzondere stukken vlees, omdat je deze niet zomaar bij jouw slager ziet liggen. De Brisket gaat Roderick bereiden op zijn speciale BBQ / Smoker en met de Tomahawk ging ik aan de slag. Nou […]

Witte tropische sangria

Witte tropische sangria

Het belooft nog steeds mooi weer te worden, daarom een heerlijke sangria met een tropische twist voor op je terras op een warme middag of avond. Het is een witte tropische sangria, weer eens iets anders dan de klassieke rode sangria.   Ik vries het fruit een avond van te voren in, zodat dit gebruikt […]

Kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip

Kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip

Deze kippenspiesjes met sumakmarinade en yoghurt tahinidip zijn lekker op de barbecue of om zo te bakken in een bakpan of grillpan. Ik heb hiervoor kipdijfilets gebruikt, deze zijn iets vetter dan kipfilets en daarom beter geschikt om te grillen. Dit vlees droogt minder uit dan de kipfilet op de grill en hebben meer smaak. […]

Aziatische hamburgers

Aziatische hamburgers

In huize Culinea zijn we gek op hamburgers. Elke keer probeer ik weer een ander soort hamburger te maken. Deze keer zijn het Aziatische hamburgers geworden. Het is wel een hele lijst met ingrediënten, maar dan heb je ook wel de Oosterse smaken in de burger. Dus als je eens zin hebt in een bijzondere […]

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Hummus gemaakt van maïs en kikkererwten

Ik had een ontzettend leuk foody goodiebox gekregen met allerlei lekkere dingetjes. Het is voor mij een uitdaging om lekkere recepten met deze producten te verzinnen. Zo zaten er schattige blikjes maïs van Bonduelle en een kruidenmix genaamd Thailand van SpiceM in de box. Hoe kan ik die combineren. Ik heb een hummus gemaakt van […]

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadines liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadine met […]

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt

Citrus salade met granaatappel, rode ui en munt

Deze citrus salade met granaatappel, rode ui en munt is zomers heerlijk bij een stuk gegrild vlees, kip of vis. Door de oranjebloesemwater in de dressing heeft de salade de smaken uit het Midden-Oosten. De oranjebloesemwater kan je tegenwoordig vinden in de grotere supermarkten of bij een Turkse winkel. Gebruik lekker veel verse munt in […]

Pittige pre-harvest knoflookboter

Pittige pre-harvest knoflookboter

Zoals je in dit recept van Toast met verse roomkaas, zalm en pre-harvest knoflook kunt lezen, heb ik een paar stengels pre-harvest knoflook ontvangen. Leuke uitdaging om daar recepten voor te verzinnen. Van een hele stengel heb ik deze pittige pre-harvest knoflookboter gemaakt. Ontzettend simpel, maar heel erg lekker. Vooral nu in het barbecue seizoen […]

Lauwwarme parelcouscous salade met bietjes

Lauwwarme parelcouscous salade met bietjes

Ik zit vanwege mijn operatie nog steeds aan de vloeibare voeding. Manlief kookt een soort voor zichzelf. Hij heeft boodschappen gedaan op de markt en kwam met gekleurde bietjes thuis. De laatste van het seizoen denk ik. Ik ga een vegetarisch gerecht maken zei hij. Oja vroeg ik hem? Wat ga je dan eten, alleen […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden