Hasselback aardappelen

Hasselback aardappelen

Een klassieker onder de aardappelgerechten zijn deze Hasselback aardappelen. Dun ingesneden aardappelen die met kruidenboter krokant gebakken worden in de oven. Serveer deze aardappelwaaiers als bijgerecht tijdens een feestelijk etentje thuis. Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan serveer je wel iets bijzonders.   Hasselback aardappelen   Je zou denken dat dit […]

Miso flat iron steak

Miso flat iron steak

Toen wij met mijn moeder en zussen op bezoek waren bij mijn broertje op Ibiza, kookten hij en ik vaak ’s avonds voor de familie. En dat vond de rest helemaal prima, laat die twee kookgekken zich maar uitleven, dachten ze waarschijnlijk. Broerlief die jarenlang chef-kok van bekende hotels op Ibiza is geweest, vind het […]

Marshmallows met chocolade en rood fruit op de bbq

Marshmallows met chocolade en rood fruit op de bbq

Wij hadden een tijdje geleden bij de zoon van mijn man s’mores gegeten. Marshmallows geroosterd op een stokje boven de barbecue en daarna met chocolade tussen twee biscuitjes. De kleindochters smulden van deze Amerikaanse s’mores. Nu vinden ze heel veel toetjes zalig, maar ik had het idee dat ze dit toch wel heel erg lekker […]

Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een […]

Geroosterde prei met Romesco saus

Geroosterde prei met Romesco saus

Het Spaanse gerecht Calçots Romesco oftewel geroosterde prei met Romesco saus wordt in het voorjaar in Spanje gegeten. Als de jonge preistengels (calçots) geoogst worden, gaan ze op de barbecue of open vuur waarop ze zwart geblakerd worden. Dan strippen ze de zwarten buitenkant van de prei eraf en worden deze met de hand gegeten […]

Gegrilde courgettes met noten en kruiden

Gegrilde courgettes met noten en kruiden

Het is zomer en dat betekent het seizoen van de courgettes. Ik zag gele courgettes liggen bij mijn groenteboer en heb die samen met een groene gekocht. Ik heb ze rondom geroosterd op de barbecue en toen in stukken gesneden en er een lekkere dressing en verse kruiden bij gedaan. Deze heerlijke gegrilde courgettes met […]

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Mmmm, ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Als je van goed varkensvlees houdt, dan moet je deze varkensrack met abrikozen en paprikachutney eens proberen! Zulk lekker en mals vlees en met een heerlijke kruidige chutney erbij.   Iberico varkensrack*   Deze varkensrack komt van het Spaanse Iberico varken en is een prachtig braadstuk […]

Zelf spekfakkels maken

Zelf spekfakkels maken

Het is zomer en de barbecues draaien op volle toeren. Ik koop nooit kant-en-klaar vlees voor de barbecue, maar marineer en kruid alles lekker zelf. Leuk om te doen en zoveel lekkerder, want je bepaalt zelf de smaken. Af en toe gooien wij ook een speklapje op de barbecue, maar nu ga ik zelf spekfakkels […]

Pulled pork cruffins

Pulled pork cruffins

Ik had nog wat pulled pork over van de procureur die ik in de oven bereid had. Het is namelijk heel fijn om een grote hoeveelheid pulled pork te maken in de oven of barbecue en daarna dan porties ervan in te vriezen om er later weer iets lekkers van te maken zoals deze pulled […]

Baked beans

Baked beans

Baked beans oftewel gebakken/gestoofde bonen uit de oven is een traditioneel Amerikaans barbecue bijgerecht. Heerlijk bij spareribs, brisket en/of maïsbrood. Ik had dit gerecht al diverse keren voorbij zien komen in Amerikaanse kookprogramma’s en werd daar toch wel nieuwsgierig naar. Manlief kende het gerecht natuurlijk en vond het superleuk dat ik het ging maken. Nou […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden